logo
RECEPT

Kaneelrolletjes met 3 ingrediënten | Super makkelijk bakken

Kaneelrolletjes met 3 ingrediënten | Super makkelijk bakken
INGREDIËNTEN

In het Engels heten ze cinnamon rolls, en onder die naam zag ik ze al vaak voorbij komen op internet. Tijd om ze zelf te maken! Wat heb je precies nodig voor deze kaneelrolletjes? 3 Ingrediënten. Dat is alles! Het eerste recept voor kaneelrolletjes zag ik in het nieuwe kookboek Lekker & Simpel Zoet, van mede-foodbloggers Sofie & Jorrit. Dat staat bomvol lekkere baksels en zoete hapjes, en is o.a. te bestellen via Bol.com! Sofie & Jorrit gebruiken naast croissantdeeg o.a. gesmolten boter, kaneel en suiker voor hun recept. Ik besloot dat recept een klein beetje aan te passen en de gesmolten boter en suiker te vervangen door gecondenseerde melk, omdat dat me nóg lekkerder leek. Et voila, zo was mijn eigen variatie geboren!

Pssst: kijk ook op mijn Instagram kanaal bij mijn video reels, voor een video waarin ik laat zien hoe makkelijk deze kaneelrolletjes te maken zijn!

Kaneelrolletjes met 3 ingrediënten | Super makkelijk bakken

Ingrediënten kaneelrolletjes

1 rol croissantdeeg voor 6 croissants
3-5 eetlepels gecondenseerde melk
1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze kaneelrolletjes

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rol het croissantdeeg uit en smeer het in met 3/4 van de gecondenseerde melk.
Strooi de kaneel erover.

Snijd het deeg in rolletje van ongeveer 3 centimeter breed.
Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de rest van de gecondenseerde melk erover.

Bak de kaneelrolletjes in 15 minuten gaar in de oven.

Enjoy!

Bekijk ook: Krokante vegan wentelteefjes met kaneelNo bake cake pops met granola crumble

Kaneelrolletjes met 3 ingrediënten | Super makkelijk bakken

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties