Katersapje: Pink Lady juice (bietensap)
INGREDIËNTEN
-
Rode bieten 500 gram, gekookt
-
Courgette 1 stuks
-
Sinaasappel 3 stuks
-
Limoen 2 stuks
Als je ergens geen zin in hebt op deze verse Nieuwjaarsochtend, is het het vooruitzicht dat je het jaar zo katerig gaat beginnen als je je nu ongetwijfeld voelt. Natuurlijk, als je gisteravond, nacht (en vanochtend?) goed gefeest hebt zit je nu niet te wachten op een smoothie met tarwegras, maar op een dikke vette tosti. Die moet je daarom ook vooral eten (I know I will!), maar maak er dan op zijn minst een lekker en gezond sapje bij. Zoals dit bietensap, vol o.a. mangaan, foliumzuur en kalium. Er zit ook courgette in, zodat je meteen twee porties groenten én een portie fruit binnenkrijgt. Vroeger werd biet zelfs gebruikt als medicijn bij hoofdpijn, dus tel uit je winst!
Met dit recept maak je twee glazen sap. Pssst: je kunt de juicer die ik voor dit recept gebruik nu ook WINNEN. Doe mee!
Snijd de bietjes en courgette in stukken. Pel de sinaasappels en limoen of snijd de partjes eruit – je hebt alleen de partjes nodig. Hoe meer wit van de schil je laat zitten, hoe bitterder je sap zal worden.
Zet de juicer aan en voeg alle ingrediënten toe. Klaar.
Proef het sap en bepaal zelf of je nog iets mist en wat extra’s toe moet voegen. Meer zuur nodig? Voeg wat extra limoensap toe. Meer zoetigheid nodig? Voeg wat extra bietjes toe.
Proost!
INGREDIËNTEN
-
Rode bieten 500 gram, gekookt
-
Courgette 1 stuks
-
Sinaasappel 3 stuks
-
Limoen 2 stuks
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties