Kerst recept: Camembert in bacon pakketje

De enige twee redenen dat ik er oké mee ben dan het winter wordt en ik elke ochtend dood vries op de fiets, zijn (1) pepernoten en (2) nadenken over het kerstdiner. Niet dat mijn kerstdiner zo ontzettend fancy is hoor, maar het nádenken over menu’s van 18 gangen vind ik zo ontzettend leuk dat ik mezelf er rustig drie maanden mee kan vermaken. Net als het zoeken naar een online kerstcadeau voor vrienden en familie. Mijn suggestie voor jou, als hapje tijdens de borrel: camembert in een pakketje van bacon.
Bereidingswijze camembert in bacon
Vouw de plakken bacon om de camembert heen. Dat klinkt makkelijker dan het is, dus ik maakte een aantal foto’s van de stappen voor je. Soms is zien makkelijker dan lezen!
Stap 1: Maak laagjes van de plakjes bacon. Houd één plakje bacon apart!
Stap 2: Leg de camembert op de bacon. Verdeel de tijm erover.
Stap 3: Vouw de plakjes bacon om de beurt om de camembert heen. Probeer te zorgen dat ze goed aansluiten, zodat er zo min mogelijk ‘luchtgaatjes’ overblijven.
Stap 4: Ga door aan de andere kant tot alle flapjes bacon gevouwen zijn.
Stap 5: Pak het apart gehouden plakje bacon erbij. Bind dit om je camembert-bacon-pakketje heen, voor extra stevigheid.
Bak het bacon-camembert pakketje zo’n 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius. De plakjes bacon mogen lekker knapperig zijn!
Snijd om te serveren kleine puntjes uit de bacon-camembert. Let op: de kaas loopt lekker uit, dus serveer de kaas op een bord of grote plank. Dip de smeltende kaas op met brood or rauwkost.
YUM!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties