logo
RECEPT

Kerst smoothie bowl met spinazie en peer

Kerst smoothie bowl met spinazie en peer
INGREDIËNTEN
Voor de smoothiebowl

Wie zegt dat gezond niet lekker kan zijn?! Om de kerststemming nog even vast te houden maakte Selma van Goodfoed deze verantwoorde, maar oh zo lekkere kerst smoothie bowl. Ze verklapt ook hoe je deze mooie sterren maakt. Hint: het geheime hulpstuk is een satéprikker… Fancy!

Kerst smoothie bowl met spinazie en peer

Bereidingswijze smoothie bowl

Snij de banaan, avocado en peer in stukjes. Stop vervolgens alle ingrediënten – behalve de kwark- in de blender, en blend tot je een gladde smoothie hebt. Je kan ook beginnen met 100 milliliter water, als je blender dat aan kan. Hoe dikker je smoothie is, hoe fijner hij is om als smoothiebowl te lepelen en ook belangrijk; des te makkelijker te garneren!

Giet de smoothie in een mooie kom, met dit recept heb je genoeg voor een grote kom of twee kleintjes. Je kan er natuurlijk gewoon al je favoriete toppings, fruit superfood en chocola opgooien, dan ziet het er al prachtig uit. Wil je er een een kerstversie van maken, kies dan voor rood fruit en witte kerststerren.

Maak de kerststerren door met een spuitzak kleine rondjes kwark op de smoothie te spuiten. Maak er telkens twee per ster, eerst een kleintje en dan een wat grotere er omheen.

Ga vervolgens met een satéprikker vanuit het middenste rondje naar buiten toe, op zo’n 5 puntjes van de cirkel. Hetzelfde doe je nog een keer, maar dan vanuit de buitenkant naar het midden toe. Je zal zien dat je dan een heel mooi sterreneffect krijgt!

Eet smakelijk!

Kerst smoothie bowl met spinazie en peer

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties