
INGREDIËNTEN
Voor de havermout:
-
Havermout 60 gram
-
Water 350 ml
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Ahornsiroop 1 eetlepel
Om je alvast in de kerststemming te brengen: een simpel, maar verantwoord en voedzaam én lekker kerstontbijtje. Dit recept is gemaakt door Selma, die vanaf nu regelmatig van dit soort mooie creaties maakt voor Foodness. Welkom Selma! Bedenk dat je havermout altijd zo gek kunt maken als je zelf wilt! Deze christmas edition is heerlijk met rode bessen en marshmallow, maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen voor iets anders lekkers naar keuze.
Bereidingswijze havermout met vanille
Bereid de havermout met het kokende water. Je kunt havermout zo papperig maken als je zelf wilt. Liever met melk bereiden? Dat kan natuurlijk ook, alleen is het dan niet meer lactosevrij! Gebruik dan 350 milliliter melk of een plantaardige variant.
Voeg het vanille-extract en ahoornsiroop toe voor wat meer smaak.
Het echte kerstfeest begint bij de garnering. De mix van rode bessen en marshmallows is de perfecte combinatie tussen zoet en zacht en zuur en knapperig. Je kan natuurlijk ook kiezen voor frambozen of aardbeien. Maak het af met een beetje geraspte chocola en het kerstontbijt kan niet meer stuk!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de havermout:
-
Havermout 60 gram
-
Water 350 ml
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Ahornsiroop 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties