logo
RECEPT

Kip teriyaki – maak zelf teriyaki saus

210514125043R78Image.jpg
INGREDIËNTEN

Wij houden van oosterse recepten, daarom mag dit recept van ImageCooking niet ontbreken. We gebruiken een vleeshamer om de kipfilet plat te slaan. Ja, je leest het goed, we gaan ons vlees te lijf (soort van…). Heb je deze niet in huis? Je kunt hem heel makkelijk bestellen via bol.com. Wil je het recept per se vandaag nog maken? Dan zou je de kipfilet ook plat kunnen slaan met de zijkant van een mes. Of een koekenpan. Of je gaat er bovenop zitten. 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Doe de maïzena samen met een eetlepel koud water in een sauspan. Roer goed door voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt.

 

Pers de knoflook uit en doe dit samen met de sojasaus, suiker, appelazijn, gemberpoeder en zwarte peper in de pan en roer goed door. Zet de pan op laag vuur en breng al roerende aan de kook totdat het indikt. Haal van het vuur en zet opzij.

 

Maak de kipfilets schoon en dep ze met keukenpapier droog. Als je kleine kipfiletjes hebt, laat je ze zoals ze zijn. Heb je dikke kipfilets, snijd ze door midden en doe ze in vershoudfolie. Gebruik de gladde kant van een vleeshamer of de zijkant van een mes om de kipfilet plat te slaan.

 

Vet een ovenschaal in. Bestrijk beide kanten van de kipfilets met saus (gebruik niet alles!) en doe in de ovenschaal.

 

Zet de kip in de oven en bak voor ongeveer 15 – 20 minuten. Zorg dat je de kip elke 5 minuten opnieuw insmeert met de saus. Na de baktijd draai je de kipfilets om en herhaal je dit. Het blijven insmeren van de kipfilet zorgt voor een mooie glans.

 

Snijd de kipfilet in mooie repen en strooi daar sesamzaadjes over.

 

Serveer met groenten die je zelf lekker vindt (wij kozen voor peultjes en broccoli) en zilvervliesrijst.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties