logo
RECEPT

Klassieke kipsaté uit de oven met pindasaus

Klassieke kipsaté uit de oven met pindasaus
INGREDIËNTEN
Voor de kipsate
Voor de pindasaus

De eetcafé-klassieker: kipsaté met pindasaus! Tijdens het verbouwing van mijn nieuwe huis ben ik overgestapt op een heus bouwvakker-dieet, wat inhoudt dat ik overgeschakeld ben op comfort food dat ik eigenlijk vooral at tijdens mijn studententijd. Over die studententijd gesproken: die kipsaté’s at ik toen vaak bij Het Pakhuis – jeweetwel, vlakbij de Dansen bij Jansen en de Meander. Mocht je geen zin hebben om dit recept zelf te koken: tijdens deze corona crisis kun je ook bestellen bij Het Pakhuis. Komen ze je kipsaté bij je bezorgen en hoef je zelf alleen maar te bedenken of je ook nacho’s als voorgerecht wil… (Ja, ik zit echt volle bak in bouwvakker modus.)

Klassieke kipsaté uit de oven met pindasaus

Ingrediënten kipsaté

voor 2 personen

250 gram kip (liefst kippendij)
2 el sojasaus
1 el ketjap manis
2 grote houten prikkers
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
sap van 1/2 citroen
snuf zwarte peper

Voor de pindasaus

5 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosmelk
(evt. nog 1 of 2 eetlepels water)
1/2 theelepel sambal
1 theelepel ketjap manis
snufje zout

Klassieke kipsaté uit de oven met pindasaus

Bereidingswijze kipsaté

Laat de twee houten spiesen weken in koud water, zodat ze straks niet verbranden in de oven.
Snijd de kip, indien nodig, in stukken die je goed kunt spiesen. Ik ga meestal voor stukjes van 2 tot 3 centimeter.
Meng alle ingrediënten voor de kipsaté door elkaar: dit is de marinade voor de kip. Meng de marinade met de in stukken gesneden kip. Laat een uurtje afgedekt staan in de koelkast, of nog liever een hele nacht.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rijg de kipstukjes aan de spiesen.
Rooster de kipsaté in 15 – 20 minuten gaar in de oven.
Maak intussen de pindasaus!

Bereidingswijze pindasaus

Verhit alle ingrediënten voor de pindasaus in een klein steelpannetje – behalve het water. Roer goed door, zodat alle ingrediënten goed mengen. Is de pindasaus te dik? Voeg dan wat van het water toe. Dit is een beetje afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt, dus blijf vooral roeren, kijken en proeven.
Verwarm de pindakaas niet te lang; het hoeft niet te koken. Verwarmen is voldoende!

Serveer de kipsaté op een traditionele manier met de pindasaus, atjar (zure groenten), rijst en kroepoek. Oeh, vergeet ook de gefrituurde uitjes niet! Of maak er jouw eigen versie van. Kipsaté met pindasaus, friet,  mayo en een paar plakjes komkommer kan natuurlijk ook!

Klassieke kipsaté uit de oven met pindasaus

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties