logo
RECEPT

Klassieke kwarktaart met frambozen & bastognekoekjes | Bakken

Klassieke kwarktaart met frambozen & bastognekoekjes | Bakken
INGREDIËNTEN

De makkelijkste taart die er is, omdat je niets hoeft te bakken. Kwarktaart is al jaren vaste prik bij mij, zeker deze klassieke kwarktaart met een bodem van Bastognekoekjes. Hoewel een bodem van Oreokoekjes ook er-rug lekker is, en Digestivekoekjes het ook heel goed doen als taartbodem. Nog andere suggesties? Dit keer maakte ik mijn kwarktaart met fruit dat ik nog in de vriezer had liggen, met kwark die nog in de koelkast stond – en twee uur later had ik plots een taart in mijn handen.

Eet je mee? 🙂

Klassieke kwarktaart met frambozen & bastognekoekjes | Bakken

Ingrediënten klassieke kwarktaart

400 gram Bastognekoekjes, verkruimeld
50 gram roomboter, gesmolten
700 gram yoghurt of kwark
100 gram frambozen, fijn gemalen met een staafmixer
8 gelatineblaadjes
handje rood fruit, voor de topping

Bereidingswijze klassieke kwarktaart

(voor 1 taart / 12 porties, springvorm met diameter van 20 cm)

Maak eerst de bodem van de taart.
Vermaal de Bastognekoekjes tot een grof kruim. Hier kun je bijvoorbeeld een keukenmachine of blender voor gebruiken, maar je kunt ze ook verkruimelen met je handen en/of een vork. Smelt in de tussentijd de roomboter (of gebruik eenzelfde hoeveelheid kokosolie), zodat die vloeibaar is. Roer de gesmolten olie of boter door de verkruimelde koekjes.
Heb je geen springvorm met anti-aanbaklaag, of neem je liever het zekere voor het onzeker? Bekleed de springvorm dan met een velletje bakpapier. Verdeel de koekkruimels met gesmolten boter over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat staan (liefst in de koelkast).

Maak nu de kwarkvulling.
Week de velletjes gelatine in een kommetje koud water, minstens vijf minuten.
Zet er een kom met een bodempje heet water (ongeveer 100 milliliter) naast. Week de gelatineblaadjes stuk voor stuk in het hete water en roer tot ze oplossen. Ga door tot alle velletjes gelatine opgelost zijn in het warme water.
Doe alle kwark in een grote kom. Ik gebruikte Optimel Griekse Stijl naturel. Meng het gelatinemengsel door de kwark. Roer ook de fijn gemalen frambozen erdoor. Voeg eventueel een beetje honing toe. Roer goed door tot het een glad geheel is.
Schenk of schep de kwarkvulling bovenop de bodem van koekkruimels. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat minstens twee uur lang opstijven.

Verdeel het rode fruit over de kwarktaart. Zet terug in de koelkast tot het tijd is om de taart te serveren.

Eet smakelijk!

Klassieke kwarktaart met frambozen & bastognekoekjes | Bakken

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties