logo
RECEPT

Knalroze Mermaid Tea latte met glitter (gemaakt met TEAmwork Tea)

Knalroze Mermaid Tea latte met glitter (met TEAmwork Tea)
INGREDIËNTEN

Ideaal voor wie geen koffie drinkt: maak een latte met thee! Natuurlijk het liefst eentje met een mooi roze kleurtje, met dank aan eetbare roze glitters. Je maakt een latte met thee eigenlijk op precies dezelfde manier als een ‘gewone’ latte op basis van koffie, alleen gebruik je nu een half kopje (sterke) thee in plaats van een espresso. Natuurlijk kies je niet zomaar een thee. Ga voor thee van kwaliteit! Zelf drink ik alleen nog maar thee van TEAmwork Tea. Niet zo gek, want die thee importeer ik zelf (ja echt, helemaal alleen) vanuit Sri Lanka naar Nederland. Voor deze latte gebruikte ik de smaak Mermaid Tea: groene thee met rozenblaadjes en bosbes. Heerlijk bloemig, dus een perfecte match voor de roze glitters!

Ook thee van TEAmwork Tea bestellen? Dat kan hier!

Meer informatie over het theemerk en waarom ik besloot om zelf Fairtrade en biologische thee uit Sri Lanka te gaan importeren, kun je hier lezen. Ik ben pas drie maanden bezig, dus tips & advies zijn van harte welkom! Evenals leuke winkels die TEAmwork Tea willen verkopen, of café’s en koffiezaakjes die het leuk vinden om thee te schenken met een goed verhaal 🙂

Knalroze Mermaid Tea latte met glitter (met TEAmwork Tea)

Bereidingswijze Mermaid Tea latte

(voor 1 glas van 250 ml)

Zet een kop sterke thee: ik gebruikte ongeveer 3 gram thee voor 125 ml heet water. Groene thee, zoals de Mermaid Tea, zet je het liefst niet met kokend water, maar met water met een temperatuur van 85 graden Celsius.

Verhit de melk tot die warm is (maar nooit tot het kookt). Schuim op met een garde, of gebruik een apparaatje. Meng een theelepel eetbare roze glitter door de melk.

Giet de melk bij de thee. Versier de bovenste schuimlaag met wat extra glitter.

Voeg eventueel een drupje honing toe.

Drink smakelijk!

Knalroze Mermaid Tea latte met glitter (met TEAmwork Tea)

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 13th apr 18 4:30 pm

    Wowie, roze thee!!! Superleuk voor een middag met vriendinnen 🙂

    • Claartje says: 13th apr 18 4:30 pm

      Yesss! En het is ook nog eens super lekker 🙂