
INGREDIËNTEN
Voor de soep
-
Knolselderij 400 gram, schoongemaakt en in blokjes
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teentje, in plakjes
-
Aardappel 1 stuks, in blokjes
-
Groentebouillon 1 liter
Voor de gin-jeneverbes-olie-met-nootjes
-
Jeneverbes 6 gram
-
Gin 3 eetlepels
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Walnoten 3 eetlepels, in stukjes
-
Cashewnoten 3 eetlepels
De beste recepten jat je doorgaans van iemand anders, en pas je op zo’n manier aan dat het je eigen recept wordt. Lenen en verbeteren – hét recept voor succes. De knolselderijsoep die ik tijdens mijn eerste kerstdiner begin december van 2015 proefde, gemaakt door super chef Suus, bleef ruim een week in mijn hoofd zitten. Ik besloot er een vernieuwde versie van de maken met nog meer jeneverbessen (ik ben dol op die dingen), nog meer gin (want: gin) en nog meer noten.
Dit recept is geschikt als voorgerecht voor 6 personen, of als lunch voor 2-3 personen.
Bereidingswijze
Maak de gin-jeneverbes-olie-met-nootjes: doe de gin, olijfolie, jeneverbessen en fijngehakte noten in een afsluitbaar potje of flesje. Meng goed en laat een uurtje staan (of liever nog: een nachtje).
Maak de knolselderij schoon – ik gebruikte 2 kleine die schoongemaakt en wel bij elkaar ongeveer 900 gram waren. Snijd de korst en de hersenachtige onderkant van de knol af. Gebruik een scherp mes, dan gaat het het makkelijkst. Een dunschiller is naar mijn ervaring een slecht idee; je schilt meer vinger dan knol. Snijd de knolselderij in dikke plakken, die plakken vervolgens in frieten, en die frieten in blokjes. Snijd de aardappels op dezelfde manier in blokjes. De blokjes hoeven niet gelijk, mooi of heel klein te zijn; je gaat de soep straks toch pureren.
Fruit in een soeppan de ui en knoflook kort aan in beetje olijfolie. Voeg daarna de in blokjes gesneden knolselderij toe, net als de in blokjes gesneden aardappelen. Bak heel even mee.
Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij en aardappel gaar in 10-15 minuten.
Pureer de soep glad met een staafmixer, of giet de boel in een blender of keukenmachine. Puls/maal niet al te lang: we maken geen babyvoeding.
Laat de soep afkoelen en vries in wat je niet direct gebruikt. Als je het wel direct opeet: verdeel de soep over de kommen en verdeel de gin-jeneverbes-olie-met-nootjes erover. Enjoy!
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
Voor de soep
-
Knolselderij 400 gram, schoongemaakt en in blokjes
-
Ui 1 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teentje, in plakjes
-
Aardappel 1 stuks, in blokjes
-
Groentebouillon 1 liter
Voor de gin-jeneverbes-olie-met-nootjes
-
Jeneverbes 6 gram
-
Gin 3 eetlepels
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Walnoten 3 eetlepels, in stukjes
-
Cashewnoten 3 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties