
INGREDIËNTEN
-
Roomboter 175 gram
-
Poedersuiker 75 gram
-
Bloem 200 gram
-
Zout snufje
-
Kaneelpoeder snufje
Is er iets lekkerder dan de geur van vers gebakken koekjes? Niet voor niets zetten makelaars soms een schaal met vers gebakken koekjes in een huis dat ze willen verkopen; geeft de potentiële kopers zo’n lekker huiselijk gevoel. Ik las zelfs ooit dat supermarkten graag een bakkerij in de winkel zetten waar ze brood en koekjes afbakken, omdat de geur daarvan klanten meer doet kopen…
Dat heeft verder niets te maken met de koekjes die wij vandaag bakken. Dat is gewoon een simpel recept voor koekjes, met in principe maar drie ingrediënten: bloem, suiker, boter. Eet je liever plantaardig (vegan)? Vervang de roomboter dan door een plantaardig alternatief, zoals Flora boter. Net zo lekker!
Bekijk ook: Kaneelrolletjes met 3 ingrediënten
Ingrediënten koekjes
175 gram boter (op kamertemperatuur)
75 gram poedersuiker
200 gram bloem
snufje zout
snufje kaneel, eventueel
Zo bak je deze simpele koekjes
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Giet bloem en poedersuiker (en eventueel het kaneelpoeder) door een zeef heen in een grote kom. De zeef zorgt ervoor dat er geen klontjes in blijven zitten.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Meng de stukjes boter met je handen (of met een keukenmachine met deeghaken) door het bloem-suiker-mengsel.
Blijf kneden tot er een mooi soepel deeg ontstaat.
Bestuif je aanrecht met wat extra bloem, net als je deegroller.
Tip: als je geen deegroller hebt werkt een wijnfles ook prima, als je hem maar goed met bloem bestuift!
Rol de deegbal uit tot een plak van een halve centimeter dik: de hoogte van twee euromunten bovenop elkaar.
Steek er koekjes uit met een vormpje. Ik gebruikte dit poppetje, maar een omgekeerd glas maakt ook hele mooie ronde vormpjes.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kneed het overige deeg weer tot een bal. Rol het opnieuw uit tot een plak van 0,5 centimeter dik. Vergeet niet om tussendoor opnieuw te bestuiven met bloem als je aanrecht of deegroller plakt!
Steek opnieuw koekjes uit.
Herhaal tot al het deeg op is en tot koekjes is gevormd.
Bak de koekjes 12 minuten in de oven op 160 graden (in een heteluchtoven).
Check of ze gaar genoeg zijn – schuif ze eventueel nog 3 minuten langer in de oven.
Het is normaal dat de koekjes nog een beetje slap zijn als ze net uit de oven komen. Pas als ze afkoelen worden ze harder en knapperig.
Laat minstens 15 minuten afkoelen.
In een koektrommel kun je de koekjes zeker twee weken bewaren.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Roomboter 175 gram
-
Poedersuiker 75 gram
-
Bloem 200 gram
-
Zout snufje
-
Kaneelpoeder snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties