logo
131113142846Recept109image.jpg
INGREDIËNTEN

De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor voor 16-20 koekjes. Maak ze niet groter, dan vallen ze uit elkaar als je ze bakt. Mocht je je afvragen waar het bordje van is waar de koekjes op liggen: dat is Kupilka outdoor servies, dat je o.a. bij De Jutter kunt kopen. 

Pssst: dit is ook een handig recept om kinderen die lastig groente eten aan de courgette te krijgen. Zéker als ze zelf mogen helpen bij het maken van de koekjes van het beslag! 

Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met een staafmixer of in een keukenmachine. Er mogen nog wat grove stukken in zitten voor een lekkere bite. 

 

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot dikke flinters. Laat de geraspte courgette goed uitlekken in een fijne zeef: duw het aan tot er zoveel mogelijk vocht uit is verdwenen. Als je geen fijne zeef hebt kun je hiervoor een (schone!) theedoek gebruiken: draai de courgette in een soort buidel en knijp die fijn zodat het vocht eruit komt. 

 

Meng de knoflook, sjalot, kikkererwtenpuree en courgette met elkaar. Voeg ook het ei toe.

 

Vorm kleine koekjes van het beslag, en bak ze in een scheut olijf- of kokosolie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Wees voorzichtig met omkeren: de koekjes zijn breekbaar!

 

Eet smakelijk.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties