logo
RECEPT

Koekjes van sinaasappel, amandelen en pompoenpitjes

190515144455R234Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze snack is zó fijn, en bovendien weer eens wat anders! We combineren de gezonde eigenschappen van de amandelen en pompoenpitjes met de frisheid van sinaasappel. We gaan, je kunt het waarschijnlijk al raden, overheerlijke koekjes bakken. Ik maakte eerder al een recept dat hier op lijkt, alleen gebruikte ik toen geen pompoenpitten; dat doen we vandaag wel.

Dit recept van Mon Petit Four wordt gemaakt met chocolade, maar die laten wij weg om het recept gezonder te maken. Gebruik je de chocolade wel, dan heb je 100 gram nodig en smeer je de onderkanten van de koekjes ermee in. Dit recept is genoeg voor 12 koekjes.

Bereidingswijze koekjes van sinaasappel en amandelen

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Splits het ei (dat doe je zo!) en doe het eiwit in een grote mengkom. Het eigeel gebruiken we niet, deze zou je eventueel voor zelfgemaakte mayonaise kunnen gebruiken.

Doe de rest van de ingrediënten bij je eiwit en meng goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel ‘beslag’ uit je kom en leg dit op de bakplaat. Druk vervolgens plat met een vork zodat ze plat en rond worden.

Bak ongeveer 10-15 minuten, de baktijd is een beetje afhankelijk van de grootte en dikte van je koekjes. Ze moeten uiteindelijk goudbruin en knapperig zijn.

Laat op de bakplaat afkoelen, ze worden pas knapperig als ze zijn afgekoeld.

Als je ervoor hebt gekozen om de chocoladen te gebruiken laat je het in de tussentijd smelten. Hoe je dat doet, zie je in deze video op 1:56.

Geniet!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties