INGREDIËNTEN
-
Kokosschaafsel 200 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Kokosolie 100 gram
-
Pure chocolade 100 gram (liefst chocolate chips)
-
Suiker 150 gram
Hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe groter de kans dat ik een recept ga uitproberen. Met vijf ingrediënten zijn deze kokoskoekjes daarom een klassieker in mijn repertoire: altijd goed! Altijd makkelijk, altijd binnen een half uur op tafel. Je kunt zelf eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld in plaats van stukjes chocola een keer rozijntjes toe aan het beslag. Of een snufje kaneel. Of rasp een kwart appel en voeg dat toe aan het beslag. Enjoy!
Ingrediënten kokoskoekjes
(voor 15-20 koekjes)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze kokoskoekjes
Klop de eieren samen met de suiker met een mixer tot het begint te schuimen.
Smelt de kokosolie door hem licht te verwarmen en voeg dit toe aan het ei-mengsel. Roer door.
Voeg ook het kokosschaafsel toe.
Als je kleine stukjes chocola wil toevoegen (ja, doen!) meng die dan ook nu door het beslag. Variatietip: gebruik rozijnen ipv. chocola!
Gebruik je vingers en handen om balletjes te rollen van het beslag. Maak ze niet heel veel groter dan 3 centimeter doorsnede, dan blijven ze heel zacht aan de binnenkant.
Bak de kokoskoekjes in 20 minuten gaar in de oven op 160 graden Celsius.
Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!
Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!
INGREDIËNTEN
-
Kokosschaafsel 200 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Kokosolie 100 gram
-
Pure chocolade 100 gram (liefst chocolate chips)
-
Suiker 150 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties