logo
071113115421Recept34image.JPG
INGREDIËNTEN

Deze kokoskoekjes maak je van stijf geklopte eiwitten. Hiervoor moet je de eieren splitsen, waarbij je het eigeel apart houdt van het eigeel. Sla de schaal van het ei voorzichtig kapot zodat de schaal in twee helften breekt en de dooier heel blijft. Nu kun je het eiwit voorzichtig tussen de helften door laten druipen. Zorg dat er geen druppel eigeel in het eiwit terecht komt – dan krijg je het niet meer stijf. Let er ook op dat je een schaal gebruikt op het eiwit in te kloppen die vetvrij is (dus goed afgewassen met zeep). Een restje olie of vettige olie zorgt ook dat je eiwit niet stijf wordt. Met dit recept maak je 12-16 koekjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

 

Splits de eieren zodat je alleen het eiwit overhoudt, die je in een vetvrije kom doet. Voeg een klein snufje zout toe en sla de eiwitten schuimig met een mixer. Voeg het bakpoeder toe (liefst door een kleine zeef om klontjes te voorkomen) en blijf mixen voor ongeveer 2 minuten.

 

Voeg voorzichtig en beetje bij beetje de suiker toe, terwijl je blijft mixen. Afhankelijk van de sterkte van je mixer en de grootte van je eieren mix je in totaal 5-10 minuten. Het mengsel is klaar als het glanzend wit van kleur is en je er pieken van kan maken die rechtop blijven staan.

 

Vouw’ de geraspte kokos voorzichtig door het eiwitmengsel. Gewoon roeren zorgt ervoor dat de lucht uit het eiwit verdwijnt, dus omscheppen is een betere manier. 

 

Schep met een kleine lepel bergjes van het beslag op een bakplaat met bakpapier. Bak ongeveer 13 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Hiba Omar says: 3rd nov 14 11:07 am

    Heeeeeeerlijk!!! Het smaakt gewoon precies naar een bounty reep.

    1 tip: je kan ipv 100 gram suiker ook gewoon 50 gram gebruiken! Het is wel te zoet vooral als je wilr afvallen zou ik minder gebruiken.