Komkommersalade met geroosterde kikkererwten

INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 250 gram (uit blik)
-
Komkommer 1 stuks
-
Paprika 1 stuks
-
Rode ui 1 stuks
-
Koriander 2 eetlepels, fijn gehakt
-
Specerijen 3 eetlepels (voor de kikkererwten)
-
Pinda's 2 eetlepels
Dit recept is volledig veganistisch, maar voor carnivoren heel goed te combineren met bijvoorbeeld een geroosterd kippetje. Ster van de salade zijn de geroosterde kikkererwten, die dankzij een wolk aan kruiden ontzettend smaakvol en lekker pittig zijn. Je maakt ze door een blik kikkererwten van 250 gram te laten uitlekken en goed af te drogen. Doe de erwten in een kom en meng er een theelepel olijfolie door. Doe er dan de volgende kruiden en specerijen in poedervorm bij: zout, chili- of paprikapoeder, gember, komijn (ik gebruikte hele komijnzaden), kurkuma. Van alles ongeveer een eetlepel. Je hoeft niet alle genoemde specerijen te gebruiken; 2 of 3 zijn ook goed. Meng goed en rooster de kikkererwten 35 minuten lang in een oven op 200 graden Celcius.
Inclusief de salade is dit recept goed voor 2-3 hoofdgerechten. Tip: de geroosterde kikkererwten zijn ook lekker als snack, dus maak een extra portie!
Maak de geroosterde kikkererwten zoals hierboven beschreven (dat kan ook een dag van tevoren): Laat blik kikkererwten van 250 gram uitlekken en droog goed. Doe de erwten in een kom met een theelepel olijfolie. Voeg kruiden en specerijen (in poedervorm) toe, en kies uit: zout, chili- of paprikapoeder, gember, komijn, kurkuma. Van alles ongeveer een eetlepel. Meng goed en rooster de kikkererwten 35 minuten lang in een oven op 200 graden Celcius.
Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels rijstazijn, zout en een theelepel suiker. Voeg eventueel een fijngesneden pepertje toe.
Schil de komkommers, snijd ze horizontaal doormidden en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd ze in kleine halve maantjes. Snijd ook de paprika en rode ui fijn.
Voeg alle groenten aan elkaar toe en meng de dressing erdoor. Voeg dan de in stukjes gesneden verse koriander toe en laat de salade even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Verdeel de salade over 4 schaaltjes en strooi de geroosterde pinda’s erover. Garneer eventueel met nog wat verse koriander.
INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 250 gram (uit blik)
-
Komkommer 1 stuks
-
Paprika 1 stuks
-
Rode ui 1 stuks
-
Koriander 2 eetlepels, fijn gehakt
-
Specerijen 3 eetlepels (voor de kikkererwten)
-
Pinda's 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties