logo
RECEPT

Koolhydraatarme sushi zonder rijst, met omelet en rode kool kiemgroenten

091115182103sushiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Omdat ik niet geloof in het tellen van calorieën en mensen die dat wel doen vaak maar vervelend vind (sorry, maar dat zijn gewoon vaak geen leuke mensen) stel ik voor dat we vanaf nu geen calorieën meer tellen, maar voedingsstoffen. (Hier lees je wat ik daar precies mee bedoel!)

kiem, kiemgroente, kiemen, rode kool, sushi, zalm, gerookte zalm, ei, eieren, avocado, spinazie, komkommer

Een ingrediënt dat sowieso vaak op je boodschappenlijstje komt te staan als je zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen wilt krijgen, is/zijn kiemgroenten. Dit zijn namelijk ware vitaminebommetjes: bedenk dat zo’n kiem in feite bijna alle voedingsstoffen bevat van de volledige plant waar de kiem uiteindelijk tot zou uitgroeien. Meer weten? Op http://kiemgroenten.nl/ vind je nog veel meer info! De kiemen in mijn sushi-van-omelet-recept zijn rode kool kiemen, en die bevatten dus vrijwel net zoveel voedingsstoffen als de volwassen rode kool die eruit voort gekomen zou zijn, alleen dan veel geconcentreerder. Oh, en het ziet er nog kunstig uit ook. Tegenwoordig kun je dit soort kiemgroenten gewoon bij een supermarkt als Albert Heijn kopen. Thank god, want je omfietsen voor extra voedingsstoffen gaat zelfs míj te ver.

Met dit recept maak je voldoende omelet-sushi voor één persoon als lunch. Of als lichte avondmaaltijd.

Bereidingswijze

Bak de omelet, liefst langwerpig en rechthoekig.

Snijd avocado en komkommer in reepjes.

Leg omelet als een rechthoek (snijd eventueel bij) met de korte kant naar je toe, dus met de lange kant van je af. Maak onderaan een stapeltje van de zalm, spinazie, komkommer en avocado.

Rol de ‘sushi’ rol van je af en druk de vulling voorzichtig, doch stevig in de omeletrol.

Snijd de rol in kleine sushi stukjes. Garneer met de plukjes kiemgroenten.

Serveer indien gewenst met sojasaus.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties