logo
RECEPT

Koude aspergesoep zonder room, met zoute ham

270514161308aspergesoepimage.jpg
INGREDIËNTEN

Tot eind mei kunnen we van ze genieten, dus scoor die asperges nu ze er nog net zijn! Tip: maak eerst (een variant op) de klassieke asperges en gebruik de bouillon (oftewel: het kookvocht van de asperges en de onderkant van de stammen en/of schillen) als basis voor een aspergesoep, zodat je een dag later opnieuw van asperges kunt genieten. Met dit recept maak je ongeveer een halve liter soep, goed voor 4 voorgerechten. Extra lekker: verdeel er reepjes zoute ham over, zoals parmaham. Hmm!

Snijd de houtige onderkant (ongeveer 2 centimeter) van de asperges af. Doe kontjes van de asperges in een grote pan met heet water, groot genoeg om de asperges in te koken. Deze geven extra smaak aan het water, zodat je een soort aspergebouillon krijgt. Voeg de asperges ook toe.

 

Kook de asperges gaar in 5 minuten, laat daarna nog 10 minuten staan om ze te laten nagaren. Vis na 10 minuten de gare asperges tussen de schillen uit. 

 

Giet de bouillon door een zeef en vang op in een andere pan. De schillen kun je nu weggooien. Laat de bouillon afkoelen en zorg dat je ongeveer een halve liter overhoudt.

 

Snijd de asperges in kleine stukjes en doe ze bij het vocht. Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees ook in de soep. 

 

Pureer de soep met een staafmixer (of mix alles door elkaar in een blender). Breng op smaak met de olijfolie en het citroensap. Voeg ook flink wat zout en peper toe.

 

Garneer eventueel met een paar achtergehouden aspergetopjes, en wat gerookte ham. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties