logo
RECEPT

Krokante kip gevuld met roomkaas en amandel-lijnzaad korstje

Krokante kip gevuld met roomkaas en lijnzaad mengsel
INGREDIËNTEN
Voor de kip
Voor de korst

Wie me volgt op Instagram weet dat ik de afgelopen in New York vertoefde – mijn favoriete plek op aarde. Als er iets veel gegeten wordt in deze stad, dan is het fried chicken. Soms samen met wafels (chicken & waffles – zoet en hartig samen, gekke Amerikanen), soms ook gewoon zo. Of op een broodje: dan noem je het een chicken sandwich of en chicken burger. Al deze kip wordt gefrituurd, vaak in een beslag met bloem en (karne)melk. Dat kan gezonder, dus mijn variant gaar je in de oven. Dat is minder vet.

Voor een perfect krokant korstje én een extra dosis gezonde vetten, gebruikte ik een mengsel van gemalen lijnzaad (gezonde vetten + vezels!) en gemalen amandelen (lekker + vezels) om de kip in te wentelen. Je kunt hiervoor een kant-en-klaar lijnzaad-amandelmengsel gebruiken, bijvoorbeeld van een merk als Linwoods. Je kunt ook gewoon zelf een paar eetlepels amandelen in een vijzel fijnstampen met twee eetlepels lijnzaad.

Krokante kip gevuld met roomkaas en lijnzaad mengsel

Bereidingswijze krokante kip

– Voor 2 personen als hoofdgerecht –

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vermaal de amandelen tot een kruim – hiervoor kun je evt ook andere noten gebruiken.

Vermeng met behulp van een keukenmachine, staafmixer of vijzel, het notenkruim met het lijnzaad, een uitgeperst teentje knoflook en voeg ook een scheutje olijfolie toe. Zorgt dat het een plakkerig kruim vormt, zodat het wel blijft plakken aan de kip.

Vouw elke kippendij op zo’n manier open dat er in het midden ruimte ontstaat voor de roomkaasvulling. Vul de kip met de roomkaas en vouw weer dicht. Zet vast met saté prikkers (of bij gebrek aan satéprikkers; met tandenstokers – story of my life) zodat de kip mooi dicht blijft zitten.

Vul een diep bord met het amandel-lijnzaad kruim.

Druk de kip er goed in, aan alle zijden.

Leg de kip in een ovenschaal. Rooster de kip een minuut of 30 in de oven, tot de kip helemaal gaar is. Zelf vind ik het overigens lekker om de kip eerst kort (2 minuten aan alle zijden) aan te bakken in een koekenpan in een klein beetje roomboter, zodat het korstje extra knapperig wordt. Kies zelf of je die stap overslaat of niet!

Serveer met de in reepjes gesneden rauwe paprika en de avocado. Ook lekker: maak er een frisse komkommersalade bij met blokjes feta en een balsamicodressing.

Enjoy!

Krokante kip gevuld met roomkaas en lijnzaad mengsel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties