Kurkuma latte (Golden Milk): warme melk met kurkuma en kaneel

INGREDIËNTEN
-
Amandelmelk 250 milliliter
-
Kurkumapoeder 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1/2 theelepel
-
Kaneelpoeder snufje
-
Zwarte peper snufje
-
Kokosolie 1/2 theelepel
-
Honing drupje (eventueel)
Eerlijk is eerlijk: Ik dacht dat ik kurkuma latte niét te hachelen zou vinden. Toen kwam er een cameraploeg van Editie NL bij me langs die ik een aantal kleurrijke drankjes wilde voorschotelen naar aanleiding van een item over matcha latte. Hét moment om niet alleen een matcha latte te maken (die ik overigens echt niet lekker vind; dat smaakt oprecht naar melk met gras) maar ook een kurkuma latte. Die maak je met kurkuma (verrassend he?) en gember, kaneel en peper.
Omdat ik kurkumapoeder gebruik heb ik er ook een theelepeltje kokosolie door gedaan. De olie zorgt ervoor dat het poeder echt oplost in de melk, want dat blijft anders als een soort velletje op de vloeistof drijven.
Bereidingswijze kurkuma latte
Verwarm de melk in een steelpannetje of in de magnetron. Breng net niet aan de kook.
Smelt de kokosolie in de hete melk.
Voeg alle kruiden toe en roer goed door. Als je van een schuimlaagje houdt klop je de melk nog even op met een garde.
Serveer direct.
Hmmmm!
INGREDIËNTEN
-
Amandelmelk 250 milliliter
-
Kurkumapoeder 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1/2 theelepel
-
Kaneelpoeder snufje
-
Zwarte peper snufje
-
Kokosolie 1/2 theelepel
-
Honing drupje (eventueel)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties