logo
RECEPT

Kwark met kiwi en rauwe cacao nibs

kwark met zaadjes
INGREDIËNTEN

Wie eens wat anders wil dan gewone kwark of yoghurt gemaakt van koemelk, kan ook eens geitenkwark proberen. Omdat geitenmelk minder lactose bevat dan koemelk kunnen veel mensen die lactose-intolerant zijn wel tegen geitenmelk, -yoghurt of -kwark.

 

Zorg dat je lijnzaad voor je het eet even kneust in de vijzel. Hele zaden worden namelijk niet opgenomen door je lichaam, en van kant-en-klaar gebroken lijnzaad is een deel van de voedingsstoffen verloren gegaan door oxidatie. De rauwe cacao nibs en moerbeien met rauwe cacao shop je lekker makkelijk via de Foodness webshop!

 

Pas overigens wel op met kiwi in combinatie met melkproducten, omdat het enzym actinidine de eiwitten afbreekt waardoor het geheel een bittere smaak krijgt. Als je dit koste wat kost wilt voorkomen kun je de kiwi van tevoren te blancheren (even kort in kokend water doen). Hetzelfde geldt overigens voor vruchten als mango, papaja en ananas.

Maak de kiwi schoon en snijd hem in plakjes.

 

Schep de kwark in een bakje. Dit bakje is van Kupilka outdoor servies, dat je o.a. bij De Jutter kunt kopen. Schik de kiwi ernaast.

 

Strooi het lijnzaad, chiazaad, de amandelen, rauwe cacao nibs en moerbeien erover. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties