INGREDIËNTEN
Voor de kwarkbollen
-
Rozijnen 100 gram
-
Perzik 4 stuks
-
Blauwe bessen 50 gram
-
Optimel kwark 250 gram (Mango &Passievrucht)
-
Bloem 250 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Zonnebloemolie 1 eetlepel
-
Bakpoeder 1 eetlepel
De Engelsen hebben scones, maar wij maken lekker de kwarkbollen met perzik en blauwe bessen à la Jenny van Healthyfans. Eet ze bij het ontbijt, als snack of als toetje. Hoe en waar je ze ook eet; het wordt gegarandeerd smullen geblazen.
Bereidingswijze kwarkbollen
Verwarm de oven van tevoren voor op 200 graden.
Mix de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder in een kom.
Voeg de bloem, stukjes perzik, krenten en als laatste de blauwe bessen aan het kwarkmengsel.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 12 bolletjes. Gebruik 2 lepels, een oliebollentang of een ijsschep om de bolletjes te vormen.
Bak de kwarkbollen ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt, zonder dat er beslag aan blijft plakken.
Serveer op z’n Engels met clotted cream en jam, of beleg ze naar eigen smaak met roomkaas en bieslook, Nutella en plakjes banaan, gerookte zalm en Hüttenkäse…
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de kwarkbollen
-
Rozijnen 100 gram
-
Perzik 4 stuks
-
Blauwe bessen 50 gram
-
Optimel kwark 250 gram (Mango &Passievrucht)
-
Bloem 250 gram
-
Eieren 2 stuks
-
Zonnebloemolie 1 eetlepel
-
Bakpoeder 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Lijkt me super om eens te proberen! Maar zou het met gewonen kwark ook lekker zijn? Ik ben niet zo’n fan van optimel. Misschien heeft iemand het al eens geprobeerd?
Ha Rozan, ja natuurlijk, dat kan ook! Ik heb zelf een keer een vrij dikke naturel kwark gebruikt en dat ging prima. Besef wel dat gewone kwark wat zuurder is, dus misschien wil je een beetje extra honing oid. toevoegen!
Misschien lees ik de bereidingswijze niet goed.. Wanneer en hoe worden de perziken gebruikt?
Hoi Simone! Oeps, je leest helemaal goed; die was ik inderdaad vergeten in de bereidingswijze te zetten. Je voegt de stukjes perzik toe op het moment dat je de rozijnen bij het beslag doet! Ik heb het er inmiddels ingezet. Thanks voor je oplettendheid! 🙂