logo
RECEPT

Kwarktaart karamel met peer

Kwarktaart karamel met peer | Zoet | Bakken - Foodness.nl
INGREDIËNTEN
Voor de taart
Voor de topping

De beste reden om je verjaardag te vieren? TAART natuurlijk! Of je hem nu koopt of zelf bakt, een taart maakt alles extra feestelijk. Voor mijn eigen verjaardag eind februari maakte ik deze kwarktaart met peer. Uiteraard vier ik mijn verjaardag het liefst zo vaak mogelijk en organiseer ik het liefst een complete verjaardagsweek waarbij vrijwel iedere dag afspreek en taart eet met verschillende mensen. Deze kwarktaart was de eerste, die vol enthousiasme verorberd werd door mijn lieve familie. We waren met z’n zessen en – geen grap – er was nog maar één muizenhapje over aan het eind van de dag.

Tip: ik gebruikte een suikersiroop met karamelsmaak om door de magere kwark van deze kwarktaart te roeren. Dit zijn de siropen die ook veel in koffie etc. gebruikt worden. Gewone honing of suiker werkt natuurlijk ook prima. Ik gebruikte voor deze taart een springvorm met een diameter van 20 centimeter (deze, om precies te zijn: klik!). Als die van jou groter is, dan wordt je taart iets minder hoog met een iets minder dikke bodem, tenzij je de ingrediënten bijvoorbeeld allemaal met 1/4 verhoogt.

Kwarktaart karamel met peer | Zoet | Bakken - Foodness.nl

Ingrediënten kwarktaart met peer

(voor 1 taart / 12 porties, springvorm met diameter van 20 cm)

Voor de taart
400 gram digestive koekjes
5 eetlepels kokosolie (of 40 gram roomboter), gesmolten
700 gram magere kwark
5 eetlepels suikersiroop met karamelsmaak (of 5 eetlepels suiker)
8 blaadjes gelatine
150 ml sinaasappelsap (of appel- of perensap)

Voor de topping
1 peer, geschild en in plakjes
25 gram roomboter (of kokosolie)
2 eetlepels suikersiroop met karamelsmaak (of 2 eetlepels suiker)

Bereidingswijze kwarktaart met peer

Maak eerst de bodem van de taart.
Vermaal de koekjes in een keukenmachine of blender tot een grof kruim. Smelt in de tussentijd de roomboter of kokosolie, zodat die vloeibaar is. Roer de gesmolten olie of boter door de koekkruimels.
Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier over de bodem en knip de uitstekende randen af.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat staan (liefst in de koelkast).

Maak nu de kwarkvulling.
Week de velletjes gelatine in een bakje met koud water, ten minste vijf minuten lang.
Verhit het sinaasappelsap (of ander vruchtensap) zachtjes in een klein steelpannetje. Het mag niet koken! Week de gelatineblaadjes stuk voor stuk in het warme vruchtensap en roer tot ze oplossen. Ga door tot alle velletjes gelatine opgelost zijn in het vruchtensap.
Doe alle kwark in een grote kom. Meng de karamelsiroop en vruchtensap-gelatinemengsel door de kwark. Roer goed door tot het een glad geheel is.
Schenk of schep de kwarkvulling bovenop de bodem van koekkruimels. Zet de kwarktaart in de koelkast.

Maak nu de topping.
Verhit de roomboter (of kokosolie) in een koekenpan. Voeg de plakjes peer toe, evenals de suikersiroop. Bak 10 tot 15 minuten, tot de plakjes peer zacht zijn en de boter met suiker goudbruin verkleurd is. Laat 10 minuten afkoelen.

Verdeel de peer-karamel-topping over de kwarktaart. Zet terug in de koelkast tot het tijd is om de kwarktaart te serveren.

Eet smakelijk!

Kwarktaart karamel met peer | Zoet | Bakken - Foodness.nl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de taart
Voor de topping
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram