logo
RECEPT

Lactosevrij & glutenvrij: Chowder met kabeljauw en aardappel

Lactosevrij & glutenvrij: Chowder met aardappel kabeljauw
INGREDIËNTEN

Chowder is een klassiek Britse soep die je vegetarisch of met vis kunt maken. De romige smaak komt meestal van room die wordt toegevoegd aan de soep, maar dat heb ik mijn eigen recept optioneel gemaakt. Zelf ben ik namelijk niet zo’n fan van room – en je mist niets als je het weglaat. Chowder op de klassieke manier wordt zo lekker dik van consistentie door er gebroken crackers in te doen. Een andere optie (mijn optie) om datzelfde effect te creëren is stukjes aardappel mee te koken en te pureren. Voor een vegetarische chowder vervang je de vis door een blikje mais. Minstens zo lekker. 

Met dit recept maak je een lunch of lichte avondmaaltijd voor 2 personen. Let op: als je besluit om room toe te voegen is je chowder natuurlijk niet meer lactosevrij. Ook kunnen sommige soorten bouillonblokjes gluten bevatten, dus check voor de zekerheid de verpakking! Wanneer je geen gerookte schelvis of kabeljauw kunt vinden kun je ook rauwe vis gebruiken; na 5-10 minuutjes meekoken in de soep (afhankelijk van de grootte van de stukjes vis) zijn ze gaar.

Lactosevrij & glutenvrij: Chowder met aardappel kabeljauw

Bereidingswijze

Was de prei en snijd in ringen.

Snijd de aardappels en boontjes in stukjes.

Kook de prei, boontjes en aardappel in een minuut of 15 gaar in de bouillon, in een soeppan.

Maak de helft van de soep fijn door er een staafmixer in te zetten en de boel te pureren, of door de helft van de soep in een blender te doen en fijn te malen. Ik gebruik zelf mijn supersonische blender van Solis (zie hieronder), die de soep ook nog eens opklopt en zo romig maakt als een bak slagroom. Omdat je nog iets van een bite over wil houden meng je daarna de twee delen van de soep (dus een gepureerde helft en een ongepureerde helft) weer door elkaar.

Verdeel de stukjes gerookte vis over de soep na het pureren.

Voeg indien gewenst een scheut room toe – ik vond het zelf niet nodig.

Serveer met lekker zuurdesembrood en wat verse bieslook.

Lactosevrij & glutenvrij: Chowder met aardappel kabeljauw

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram