logo
RECEPT

Lactosevrij: Homemade & healthy Pumpkin Spice Latte

151115125353PSLimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de room

Dat de Pumpkin Spice Latte van Starbucks (PSL voor intimi) maar een maand in het assortiment is, daar snappen veel mensen helemaal niets van. Volgens mij is het gewoon een hele slimme marketing truc – áls de PSL verkrijgbaar is dan móet je hem ook echt snel halen, want voor je het weet is ie weer uit het assortiment.

 

Dat moment is nu aangebroken, dus uit arren moede ging ik zelf maar aan de slag in de keuken. Mijn versie van de Pumpkin Spice Latte is wat dikker dan de Starbucks versie, omdat ik meer pompoen gebruik. Meer een smoothie (dus gezonder, want voedingsstoffen!) dan een koffie verkeerd, dus. Of iets ertussenin. Qua drinkmoment zou ik ‘m aanraden na een winterse boswandeling. Zie het als een gezond alternatief voor warme chocolademelk met slagroom!

 

Pumpkin spice latte, gezond, variant, foodness

 

Dit recept is goed voor 2 flinke mokken. In plaats van slagroom gebruikte ik kokoscrème bovenop mijn Pumpkin Spice Latte. Dit is een lactosevrije variant op slagroom. Kokoscrème maak je door een blikje kokosmelk in de koelkast te zetten, open te maken en het harde gedeelte uit het blik los te roeren/kloppen. 

Kook de blokjes pompoen in 10-15 minuten gaar tot ze lekker zacht zijn.

 

Doe alle ingrediënten voor de Pumpkin Spice Latte in een blender of pureer ze glad met een staafmixer. Verwarm kort in een steelpannetje of in de magnetron, tot de PSL goed warm is (maar het hoeft niet te koken, dan kook je voedingsstoffen kapot). 

 

Schenk uit in twee glazen.

 

Klop de kokosroom snel los met wat honing. Versier beide glazen met een dot room.

 

Drink smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties