logo
RECEPT

Lactosevrije quinoakoekjes met gedroogde cranberry

050214113623E23Image.jpg
INGREDIËNTEN

Koekjes van quinoa? Ja, dat kan! Deze koekjes van 24 Carrot Life kun je eten als ontbijt, maar ze doen het ook prima als snack. Als je glutenvrije koekjes wilt vervang je het volkoren meel voor glutenvrij meel, zoals deze bakmix uit de Foodness shop. Als je geen kokosvlokken kunt vinden kun je deze ook vervangen voor kokosschaafsel, dat is namelijk wel gewoon te koop in de supermarkt. Kun je geen quinoavlokken vinden? Dan kun je deze ook vervangen door extra havermout.

 

Wie liever geen bruine suiker gebruikt kan ook 5-6 dadels heel fijn snijden en die door het beslag scheppen, tegelijk met de cranberry's. Dan is het recept suikervrij!

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

 

Meng het bloem, de haver, de quinoa vlokken en het bakpoeder in een kom, voeg ook een snuf zout toe en zet opzij.

 

Doe vervolgens in een andere grote kom de kokosolie en bruine suiker en roer totdat het goed gemengd is. Voeg daarna de (fijngeprakte) banaan, het ei en de amandelmelk toe en meng alles goed.

 

Voeg de twee kommen samen in de grote kom en meng het goed. Schep de cranberry’s en kokos erdoorheen. Doe het lekker met je handen, dat is de makkelijkste manier!

 

Schep het deeg eetlepel voor eetlepel uit de kom en rol er kleine balletjes van.

 

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje plat zodat je mooie koekjes krijgt.

 

Bak de koekjes 9-12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de onderkant en zijkanten lichtbruin zijn.

 

Laat de koekjes rustig afkoelen en eet smakelijk! 

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties