logo
071014155437lascupimage.jpg
INGREDIËNTEN

Lasagne serveren in een keukenschaal is ook zo ouderwets. Wie een beetje creatief is in de keuken kan daar véél leukere oplossingen voor bedenken. Wat dacht je van lasagne geserveerd als cupcakes? Met dit recept maak je zes lasagne cupcakes!

 

Ik gebruikte ovenvaste schaaltjes omdat dat mooier staat op de foto, en omdat je ze dan makkelijker kunt serveren. Bedenk dat je de verse lasagnevellen niet kookt, waardoor ze aan de randen knapperig worden. Door het vocht dat uit de saus komt wordt de pasta wel zacht op de plaatsen waar die met de saus in aanraking komt. Zelf vond ik dat krokante in combinatie met de zachte pasta heel interessant qua structuurcontrast, maar ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die het gek vinden. Probeer gewoon wat werkt voor jou! 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

 

Fruit de knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de oregano toe, evenals een flinke snuf zout en peper. Doe de blokjes aubergine erbij, evenals de tomatenpuree. Laat minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur, met een deksel op de pan.

 

Vouw de lasagnevellen in de bakjes. Je hebt voor elk bakje een vel van ongeveer 15 x 30 centimeter. De makkelijkste manier is lasagnevellen in reepjes van zo’n 7 x 15 centimeter te snijden, zodat je er twee of drie kruislings in het bakje kunt leggen. 

 

Bak de ’cupcakes’ 15-20 minuten in de oven, tot de randjes van de pastavellen beginnen te verkleuren. Bestrooi indien gewenst met wat Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

lasagne cupcakes, recept, foodness, pasta

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties