logo
220114181557coquilleimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze frisse salade kan als voorgerecht gegeten worden (voor 4 personen) maar als je de hoeveelheden in het recept aanhoudt is het ook een prima hoofdgerecht voor twee personen. Coquilles haal je bij de visboer, die maakt ze als je dat graag wil ook meteen schoon voor je. Pas goed op dat je coquilles niet te lang bakt; zoals alle schaal en schelpdieren worden ze snel taai. Een tot twee minuten per kant dichtschroeien in een hete pan is voldoende.

Maak de asperges schoon door de houtige onderkant eraf te snijden. Was de peultjes en snijd eventuele harde uiteindes eraf. Kook de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Voeg een minuut voor je de asperges van het vuur haalt de peultjes toe en laat samen nog een minuut koken. Giet af.

 

Snijd de avocado in partjes. Was de rucola indien nodig. Rasp een eetlepel citroenrasp van de citroen. Pers de citroen uit en bewaar een eetlepel sap voor de dressing. Meng een eetlepel van het citroensap met de rasp en de honing. Marineer de coquilles kort in dit mengsel. Laat ze er niet te lang in liggen: het zuur van de citroen zorgt ervoor dat ze al langzaam garen. 

 

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Schroei de coquilles in 1-2 minuten per kant dicht, zodat de sappen bewaard blijven. Als ze een bruin kleurtje hebben aan de randjes zijn ze goed.

 

Maak de dressing door een eetlepel citroensap, de olijfolie en honing te mengen. Voeg eventueel een snuf peper en zout toe.

 

Maak de borden op door de rucola, asperges, peultjes en avocado over de borden te verdelen. Schik daarna de coquilles over de borden. Besprenkel met de dressing.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties