logo
RECEPT

Lekker licht: Paprika-courgettesoep met toast

060515100916R231Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de soep
Voor de pesto

Hoewel mei al begonnen is, hebben we af en toe nog last van maart roert zijn staart-praktijken. Met het wisselende weer van de laatste paar dagen is het super fijn om een recept te hebben dat je kunt eten met mooi én slecht weer. Een lekker licht soepje dat tijdens de zon niet overdreven vult en je tijdens de regenachtige dagen lekker opwarmt, lekker met een dekentje op de bank… Zie je het al voor je?

 

Dit recept van Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet is dus perfect voor deze tijd van het jaar. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een lichte avondmaaltijd voor 1 persoon. Je gaat geheid pesto overhouden, maar die kun je prima gebruiken voor dit recept, toevallig ook van Leonie. Als je glutenvrij eet gebruik je, heel verrassend, glutenvrij brood voor de toast.

Snijd de paprika en courgette in grote stukken en bak 3 minuten met een uitgeknepen teen knoflook.

 

Snijd de tomaat in grote stukken en laat dit ongeveer 7 minuten meebakken. Blus het vervolgens af met 2 kopjes water en doe daar het tablet bij van de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.

 

Maak in de tussentijd de pesto volgens dit recept van Claartje.

 

Snijd de champignons in kleine stukjes en bak in olijfolie tot ze verkleuren.

 

Rooster je sneetjes brood even in de oven op 180 graden Celsius. Je hoeft de oven niet voor te verwarmen. Na een minuut of 5 is je brood lekker knapperig, en haal uit de oven.

 

Smeer de pesto op je toast en doe de champignons erop.

 

Pureer je soep, garneer met de bieslook en breng de toast en soep op smaak met peper.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties