logo
RECEPT

Lekkerste salade met gebakken geitenkaas OOIT – à la Ibiza

Lekkerste salade met taartje van geitenkaas OOIT - à la Ibiza
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

Op Ibiza at ik de lekkerste salade geitenkaas die ik ooit heb gegeten, bij restaurant Villa Mercedes in San Antonio. Dat is nogal een uitspraak voor een geitenkaasliefhebber als ik, maar het is echt waar. Het feit dat ik in de zon zat, op het terras, met een kort broekje aan, met uitzicht op zee – dat hielp wellicht ook. Ach. Maar ook als ik dat probeer weg te cijferen was de salade nog steeds fantastisch. De geitenkaas was in een ronde vorm geperst, en de onder- en bovenkant waren in amandelmeel gerold en vervolgens aangebakken in een koekenpan. Het geheim, volgens de chef? Roomboter. Tja, als de chef dat zegt, dan moet je natuurlijk luisteren.

Dit recept is voor één persoon. De truc is om de (zachte) geitenkaas goed en stevig aan te duwen in een steekring, zodat je een mooie schijf krijgt. Dan werkt makkelijker met dippen in het amandelmeel (lekker aanduwen voor een goede laag!) en met het bakken in de koekenpan.

Lekkerste salade met taartje van geitenkaas OOIT - à la Ibiza

Bereidingswijze salade geitenkaas

Druk de zachte geitenkaas aan in een steekring. Als je die niet hebt kun je eventueel ook een klein kommetje gebruiken. Als je bang bent dat de geitenkaas aan de randen blijft plakken kun je de ring of kom eerst bedekken met plastic folie!

Verdeel het amandelmeel over een ondiep bord. Dip de schijf geitenkaas in het meel, en druk goed aan zodat er echt een goede laag amandelmeel blijft plakken. Je kunt de geitenkaas ook heel voorzichtig bestrijken met een natte vinger (even onder de kraan houden), dan plakt het amandelmeel nog beter.

Verhit de roomboter in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Bak de schijf in de koekenpan aan beide kanten, tot het amandelmeel gaat geuren en een mooi bruin kleurtje krijgt. Afhankelijk van de hoogte van het vuur duurt dit 4-8 minuten per kant.

Laat de geitenkaas even rusten en kluts de dressing voor de sla: meng de olijfolie met de balsamico. Voila.

Hussel de sla door de dressing en verdeel over een bord. Strooi de gehakte cashewnoten erover.

Schik de geitenkaas in het midden van de sla. Schep een eetlepel vijgencompote (of vijgenjam, of fijn gehakte verse vijg) op de geitenkaas, en smeer een beetje uit met de achterkant van de lepel.

Maak het af met een kunstig gesneden aardbei: snijd ‘m in tot de bovenkant, maar snijd nét niet helemaal door. Je kunt de onderkant nu als een waaier uiteen schuiven, terwijl de bovenkant nog vast zit. Serveer er eventueel een soepstengel bij. Staat wel zo leuk.

Enjoy!

Lekkerste salade met taartje van geitenkaas OOIT - à la Ibiza

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties