logo
RECEPT

Linzensalade met pompoen, biet en avocado

Linzensalade met pompoen, biet en avocado
INGREDIËNTEN

Zet die lach maar alvast op je gezicht, want je gaat heel blij worden van deze linzensalade. En je buik ook. Persoonlijk ben ik echt volwaardig lid van team peulvrucht. Van kleins af aan smul ik al van bonen alsof het frietjes zijn, en sinds net iets minder lang snoep ik niet minder enthousiast van de neefjes en nichtjes van deze groene stengels. Kikkererwten, sugar snaps, linzen, you name it. Ik geef toe, linzen verdienen niet de schoonheidsprijs, maar oordeel niet te snel. Gepaard met een schreeuwend goede voedingswaarde hoef je je geen zorgen te maken over snel honger, te weinig eiwitten of verkeerde koolhydraten. Om dit linzenfeestje naar een hoger niveau te tillen, bestaat deze salade uit nog maar liefst zes andere ingrediënten.

Linzensalade met pompoen, biet en avocado

Bereidingswijze linzensalade

Haal een bakplaat uit de oven en kleed hem aan met een laag bakpapier.

Verwarm je heteluchtoven voor op 200 graden Celcius.

Schil en opereer je pompoen dusdanig dat je blokjes van ongeveer 2 á 3 cm krijgt. Doe hetzelfde met de rode bieten en strooi daarna het kleurrijke mengsel uit over de bakplak. Besprenkel met olijfolie en wat peper en zout en stop voor een half uurtje in de oven.

Verdeel de rucola over 2 borden.

Decoreer de sla met de linzen en avocado.

Rooster de zonnebloempitten in de pan.

Als je geluk hebt dan is je groentefeestje in de oven klaar, en kun je deze ook op je linzensalade toevoegen.

Verkruimel de feta over het geheel en top het af met de geroosterde zonnebloempitten.

Sprenkel als laatste nog wat citroensap over je salade, en het bunkeren kan beginnen. Krijg je het echt niet allemaal naar binnen? Bewaar de restanten in een bakje voor de afterparty. Koud is het gerecht namelijk ook meer dan goed te doen!

Linzensalade met pompoen, biet en avocado

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties