
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Eikenbladsla 1/2 krop
-
Gerookte zalm 120 gram
-
Tomaat 4 stuks
-
Komkommer 1 stuks
-
Hüttenkase 60 gram
Voor de dressing
-
Ketjap 2 eetlepels
-
Sesamolie 3 eetlepels (of olijfolie)
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Honing Eventueel: 1 eetlepel
Mocht je het nog niet weten; op dit moment vertoef ik zelf in de zomer. Aan de andere kant van de wereld is het namelijk elke dag mínstens 27 graden en dartel ik rond in een veel te kort broekje. Sorry. Zoals ik eerder al aangaf is het helemaal niet ingewikkeld om gezond te eten als je op reis bent, zelfs niet als je zoals ik voornamelijk in hostels bivakkeert. Een kwestie van een beetje fantasie gebruiken! Maak bijvoorbeeld een fijne salade met gerookte zalm, Hüttenkäse, komkommer en tomaatjes. Lekker laag in snelle koolhydraten (dus geen pasta of aardappels), lekker vol qua groenten. Door de gerookte zalm die vol zit met gezonde vetten ben je bovendien toch relatief lang verzadigd. Win-win!
Met dit recept maak je twee porties, voldoende als lunch of licht hoofdgerecht.
Bereidingswijze
Verdeel de sla over twee borden. Verdeel de stukjes komkommer en partjes tomaat erover.
Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel ook over de twee borden.
Klop een dressing van alle ingrediënten voor de dressing. Let op: als je zoete ketjap gebruikt, voeg dan een snufje zout toe aan de dressing. Als je zoute ketjap gebruikt, voeg dan een drupje honing toe aan de dressing.
Verdeel de dressing over de salades. Schep op beide borden een fikse eetlepel Hüttenkäse (of twee).
Serveer indien gewenst met een (spelt)bolletje. Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Eikenbladsla 1/2 krop
-
Gerookte zalm 120 gram
-
Tomaat 4 stuks
-
Komkommer 1 stuks
-
Hüttenkase 60 gram
Voor de dressing
-
Ketjap 2 eetlepels
-
Sesamolie 3 eetlepels (of olijfolie)
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Honing Eventueel: 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties