logo
RECEPT

Lunch on the go: gezonde salade voor onderweg

210715160200jar1.JPG
INGREDIËNTEN

Gezond eten als je onderweg bent kan een behoorlijk uitdaging zijn. Daar sta je weer in zo’n benzinestation, met saucijzenbroodjes en Snickers die je verlekkerend aanstaren… Verstandige foodies zorgen voor hun eigen maaltje en nemen een gezonde salade mee. Omdat Tupperwarebakjes leuk zijn voor je oma maar niet mooi passen bij je outfit (en ja, dat is héél belangrijk) neem je die salade mee in een pot. Wel zo hipster, zeker als je voor de bekende mason jar gaat. Potten koop je bij winkels als Dille & Kamille of Ikea, maar je kunt ook gewoon een grote pot appelmoes goed schoonmaken (liefst even uitkoken) en als salad jar gebruiken.

 

Dit recept is voor één persoon.

 

salad in a jar, freekeh, foodness, claartje schroder

Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de avocado in blokjes of plakjes, evenals de gegrilde courgette.

 

Gebruik een kliekje gekookte granen als basis – dit kan bijvoorbeeld quinoa, couscous of freekeh zijn, maar een restje zilvervliesrijst of volkoren pasta werkt ook prima.

 

Roer de granen los met de roomkaas en het citroensap, zodat het iets meer smaak krijgt.

 

Doe alle ingrediënten in de pot. Ik begin meestal met de boerenkool, doe daar de granen op, vervolg met de avocado, courette en zongedroogde tomaten, en eindig met de zonnebloem- of pompoenpitten.

 

Deksel erop, en je bent ready to go!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties