logo
RECEPT

Back To School lunchtrommel: kid proof snack met kiwi, pindakaas & bleekselderij

INGREDIËNTEN
Voor 4 porties

Fruit eten moeilijk voor kids? Nee hoor. Mijn motto: make it fun! Leer ze op een leuke manier kennis maken met bepaalde vruchten, zoals kiwi, dan leren ze het eten. Wist je dat een kindje iets tot wel 10x moet proeven voordat ze een smaak kennen? Als ze een smaak eenmaal kennen kun je een kiwi als vitamine C bommetje ook in de lunchtrommel meegeven naar school!

De meeste kinderen zijn gekker op snoep dan op fruit. Maar om ze gezond te houden en een goede weerstand te laten opbouwen, is het belangrijk om ze voldoende vitamine C binnen te laten krijgen. Fruit, en dan met name kiwi’s zijn dé manier om hierbij te helpen. Kiwi’s zijn vitamine bommetjes, bevatten vezels en zitten ook nog vol smaak; een ideaal stuk fruit voor kinderen! Tip: via de website van Zespri.nl vind je leuke inspiratie voor lekkere recepten met kiwi. Ook leuk: het memoriespel dat je via deze download link gratis en voor niets kunt downloaden. Leuk om thuis uit te printen en te spelen!

Kids kiwilunch voor in de lunchtrommel

Voor 4 porties

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 Zespri SunGold
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • handje blauwe bessen
  • handje noten (voor de oogjes)
  • 10 gram marsepein (voor de oogjes)
  • druppel eetbare kleurstof (voor de oogjes)

Bereidingswijze kiwi snack

Stap 1. Was alle fruit en groente.

Stap 2. Snijd de bleekselderij in stukken van zo’n 8 centimeter, als een soort bootjes. Tip: om te zorgen dat ze beter stabiel blijven liggen, snijd je een dun plakje af van de onderkant. Halveer de kiwi, snijd elke helft in plakjes. Dit worden straks de ‘slakkenhuisjes’.

Stap 3. Lepel de helft van de bleekselderij bootjes vol met de pindakaas. Lepel de andere helft van de bleekselderij bootjes vol met de zuivelspread. Tip: Je kunt de vulling in de punt van een plastic zakje scheppen, alsof het een spuitzak is. Knip een klein puntje van het zakje en spuit de zuivelspread / pindakaas netjes in de bootjes van bleekselderij.

Stap 4. Knutsel nu de oogjes. Begin met de witte marsepein, die je tot kleine bolletjes draait in je handen. Duw twee bolletjes marsepein op een nootje, zodat het oogjes worden. Gebruik eventueel een heel klein beetje roomkaas om de marsepein vast te plakken aan het nootje. Stip heel voorzichtig met een beetje kleurstof in het midden van elk bolletje marsepein, zodat de oogjes pupillen krijgen. Herhaal tot je genoeg oogjes hebt voor alle bleekselderij bootjes.

Stap 5. Maak de slak: Druk een nootje met oogjes in een bleekselderij bootje. Erachter zet je een plakje kiwi rechtop, zodat je een slakkenhuisje maakt.

Stap 6. Maak de rups: Druk een nootje met oogjes in een bleekselderij bootje. Erachter druk je een paar blauwe bessen in de pindakaas of zuivelspread, zodat je een rupsje maakt.

Stap 7. Herhaal tot alle bootjes en oogjes op zijn.

Eet smakelijk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri. #partner

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties