logo
RECEPT

Recept voor écht Italiaans pizzadeeg

Italiaans pizzadeeg recept
INGREDIËNTEN
Voor de pizza

Zo’n echte Italiaanse pizza… Met dit recept kun je het ook gewoon thuis maken! Het pizzadeeg, tenminste. Want voor het allerbeste resultaat bak je de pizza af in een echte houtoven. Misschien kun je vragen of je de houtoven van de pizzeria op de hoek even kunt lenen? 😉

Ingrediënten pizzadeeg

VOOR DE PIZZA
Bloem, 1 kilo (liefst tarwebloem type 0.0)
Water, 750 milliliter (lauwwarm)
Gist, 45 gram (vers) of 20 gram (gedroogd)
Zout, 2 eetlepels
Olijfolie, 3 eetlepels

Inspiratie nodig voor het beleggen van je pizza? Bekijk eens het recept voor deze flinterdunne pizza met spinazie, roomkaas en pijnboompitten. Of ga voor een volledig plantaardige variant, zoals deze vegan pizza met pesto, courgette en asperges.

Bereidingswijze Italiaans pizzadeeg (recept)

(voor 6-8 pizza’s)

Doe de gist in een klein kommetje. Voeg hier ongeveer 100 ml. van het lauwwarme water aan toe. Roer de gist net zo lang tot het opgelost is. Leg een vochtige theedoek over het kommetje en laat de gist 10 minuten rusten. Na 10 minuten zal de gist gaan schuimen.

Strooi het meel in een kom. Maak een diepe kuil in het midden. Strooi het zout over het meel.

Giet de opgeloste gist in de kuil, samen met de rest van het water en de olijfolie. Meng deze ingrediënten vervolgens voorzichtig met een vork door de meel. Zodra de opgeloste gist met het meel vermengd is, kan het kneden beginnen.

Kneed vervolgens het deeg met beide handen ongeveer 10 minuten. Als het deeg niet meer kleeft en elastisch is, ben je klaar met kneden. Afhankelijk van de meelsoort (maar ook van de temperatuur van je handen) kan het deeg te nat of te droog zijn.

  • Te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe, tot het deeg elastisch aanvoelt.
  • Te nat? Voeg dan 1 eetlepel bloem toe, tot het deeg niet meer kleeft.

Laat het deeg rijzen. Leg de deegbal in een grote kom die je afdekt met een vochtige theedoek. Laat je pizzadeeg minstens 2 uur (maar liever een hele nacht) op kamertemperatuur rijzen.

De volgende dag rol je het pizzadeeg uit tot echte Italiaanse pizza’s, die je in 10 minuten gaar bakt op 250˚C.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties