
Sommige combinaties zijn zo krankzinnig dat je ze wel moet proberen. Al een tijdje bijzonder hip in steden als San Francisco en Quebec is een drankje dat meestal coffee tonic heet: koffie met tonic. I know, het klinkt hysterisch. Zo hysterisch dat ik het wel moest proeven. En verdomd; het werkt. Wel is het belangrijk dat je een echt goede tonic gebruikt. Mijn favoriet is tonic water van Fever Tree. Als je me twee weken geleden vertelde dat ik tonic van Fever Tree zou gaan drinken zónder gin, mét koffie, dan had ik je voor gek verklaard. Gek genoeg sluit het bittere van de tonic juist heel goed aan bij het bittere van de espresso, en is het resultaat een spannende en bijna fruitige verfrissing. Met een fikse cafeïneboost, natuurlijk. Wie durft?
Als het aan mij ligt wordt dit de trend voor het komende voorjaar. Mark my words…
Serveer de tonic on the rocks, dus in een glas met een aantal blokjes ijs.
Giet de espresso over de tonic. Als je langzaam giet blijft de espresso als een soort donkere wolk boven de tonic drijven. Als je liever een schuimlaagje wil creëren kun je beter eindigen met het toevoegen van een scheut tonic, omdat je drankje dan heftig gaat bruisen.
Drink smakelijk!

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties