INGREDIËNTEN
-
Kalkoenfilet 1 stukje
-
Granaatappel 1/4 stuks
-
Komkommer 1/4 stuks
-
Cherrytomaatjes 4 stuks
-
Rode bieten 1 stuks, in blokjes
-
Extra vierge olijfolie scheutje
-
Zout snufje
-
Zwarte peper naar smaak
-
Ras el hanout 1 theelepel
Salades zijn het hele jaar door lekker. Zeker als ze een pittige smaak hebben zijn ze zelfs 's winters verwarmend. Claudia van Hungryforhealthyfood maakte dit keer een salade met kalkoen. Handig als je nog een restje kalkoen over hebt van het kerstdiner. De salade is hierdoor lekker slank; goed om de aangekomen kilo's er alvast een beetje af te werken. Als je de ingrediënten vers kookt, is alles nog lekker warm als je hem op eet. Maar de salade is ook heerlijk om koud te eten en ideaal om mee te nemen naar je werk of school. Dit recept is goed voor één persoon, maar als je wat meer maakt, heb je gelijk een maaltijd klaar voor de volgende dag.
Verdeel de kruiden over de kalkoenfilet en snijd de filet in kleinere stukjes.
Bak de stukjes aan in een beetje kokosolie of olijfolie tot ze bruin kleuren en helemaal gaar zijn.
Verdeel de rucola over een bord.
Verdeel hier overheen ook de groente en de kalkoenstukjes. Sla de granaatappelpitjes uit de schil over de salade.
Maak de salade aan met wat olijfolie, peper en zout.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kalkoenfilet 1 stukje
-
Granaatappel 1/4 stuks
-
Komkommer 1/4 stuks
-
Cherrytomaatjes 4 stuks
-
Rode bieten 1 stuks, in blokjes
-
Extra vierge olijfolie scheutje
-
Zout snufje
-
Zwarte peper naar smaak
-
Ras el hanout 1 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties