logo
RECEPT

Magnum ijsjes met witte chocola en Licor 43 Orochata

Magnum ijsje met witte chocola en Licor 43 Orochata
INGREDIËNTEN

Is er iéts beter dan een Magnum ijsje? Oh jazeker: een magnum-achtig ijsje met Licor 43 Orochata erin. De slimste truc voor dit ijsje, om het evenredig te bedekken met een laagje gesmolten witte chocola? Doe de gesmolten chocola in een hoog glas, en dip daar het ijsje in dat je vasthoudt aan het stokje. Zo krijg je overal een even dik laagje chocolade. Slim he?

Magnum ijsje met witte chocola en Licor 43 Orochata

Ingrediënten licor 43 ijsjes

Voor 8 ijsjes

500 gram vanille ijs
2 eetlepels Licor 43 Orochata
375 gram witte chocolade
2 eetlepels olie
Vormpjes + stokjes

Bereidingswijze licor 43 ijsjes

Laat het ijs een klein beetje ontdooien, tot je het los kunt kloppen met een mixer. Blijf kloppen en mixen tot het ijs een luchtige en lobbige consistentie heeft. Meng de Licor 43 Orochata erdoor.

Giet of schep het ijs in de Magnum-vormige ijsvormpjes. Steek het houten stokje erin. Zet de ijsjes in de vriezer tot ze goed bevroren zijn. Liefst een nachtje!

Smelt de witte chocola au bain marie, of zet het even in de magnetron tot het gesmolten is. Roer de 2 eetlepels olie erdoor. Laat de chocola iets afkoelen tot het niet meer gloeiend heet is, maar nog precies stroperig vloeibaar.

Giet de chocola in een hoog glas, dat precies breed genoeg is om de ijsjes erin te dopen. Pak elk ijsje vast bij het stokje en dip de ijsjes in de chocola. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede plaat en besprenkel ze eventueel met eetbare bloemetjes, sprinkles of snippers donkere chocolade. Zet de ijsjes minstens 10 minuten terug in de vriezer om de chocola goed hard te laten worden.

Eet direct, of bewaar ze tot 2 weken in de vriezer!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties