Makkelijke couscoussalade met geitenkaas, avocado en balsamicodressing

INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Couscous 300 gram
-
Appel 2 stuks, in stukjes
-
Geitenkaas 200 gram (liefst zachte geitenkaas)
-
Tomaat 250 gram
-
Avocado 1 stuks
-
Walnoten 75 gram
-
Gemengde sla 200 gram
Voor de dressing
-
Balsamicoazijn 4 eetlepels
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Honing 1 eetlepel
Zo’n maand vol familiebezoekjes en maaltijden met veel mensen vraagt om recepten die je makkelijk voor een groep kunt maken. Deze salade kan als bijgerecht (voor 6-8 personen) bij een vleesgerecht of wildgebraad, maar doet het ook prima als lunch voor 3-4 man of vrouw.
Bijgerecht voor 6-8 porties, of lunch voor 3-4 porties.
Bereidingswijze
Laat de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in kokend water. Ik gebruikt het liefst bouillon in plaats van gewoon water, dat geeft meer smaak.
Doe de sla in een grote mengkom. Meng de tomaten (in stukjes, of gebruik cherry tomaatjes of kleine roma tomaatjes) erdoor.
Snijd ook de avocado in stukjes, net als de appel. Meng door de salade.
Schep de couscous door de salade.
Verdeel als laatste de geitenkaas en walnoten over de salade.
Klop een dressing van de balsamico, honing en olijfolie. Sprenkel over de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Couscous 300 gram
-
Appel 2 stuks, in stukjes
-
Geitenkaas 200 gram (liefst zachte geitenkaas)
-
Tomaat 250 gram
-
Avocado 1 stuks
-
Walnoten 75 gram
-
Gemengde sla 200 gram
Voor de dressing
-
Balsamicoazijn 4 eetlepels
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Honing 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties