logo
RECEPT

Makkelijke gado gado met snelle zelfgemaakte pindasaus

250915152624gadogadoimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de pindasaus

Aangezien ongeveer mijn hele vriendenkring (en daarmee bedoel ik met name mijn timeline op Facebook en Instagram) ineens op Bali zit, vond ik het tijd voor een Indonesisch gerecht. Mijn lieveling indo gerecht: gado gado. Drie keer raden waarom dat mijn favoriet is. Precies: pindasaus! Dat is heel makkelijk te maken. Grootste voordeel van zelf maken ten opzichte van kant en klare pindasaus (behalve inkoppertjes als E-nummers en conserveringsmiddelen en dat soort onzin) is dat je een kleine portie kunt maken.

Mijn versie voor pindasaus bestaat per persoon uit twee eetlepels pindakaas. Een eetlepel bevat gewone pindakaas (mét stukjes noot natuurlijk, anders ben je een idioot), en eentje bevat faja lobi. Dat is Surinaamse pittige pindakaas, en die is te gek. Mocht je geen liefhebber zijn van pittig eten, dan kun je misschien beter twee eetlepels gewone pindakaas nemen. Dat is overigens wel zonde, want pittig is echt veel lekkerder! Een andere optie is het gebruiken van gewone pindakaas, met toevoeging van een mespuntje sambal.

Faja lobi is vaak verkrijgbaar bij de toko. Dit recept is voor twee personen. Voor een koolhydraatarme maaltijd of lunch serveer je dit zonder rijst, voor een normale avondmaaltijd eet je het met een portie zilvervliesrijst (80 gram per persoon, ongekookt).

gado gado, pindasaus, pindakaas, foodness, indo, indonesisch, slank, gezond, recept, makkelijk, snel

 

Stoom of kook de bloemkoolroosjes en boontjes in 10-12 minuten gaar. Ze moeten ongeveer even lang garen, dus je kunt ze prima tegelijk bereiden! Voeg de laatste minuut de taugé toe, zodat die net niet meer rauw is.

Snijd de komkommer in stukjes of staafjes.

Kook de eieren hard in 6-8 minuten, laat ze schrikken onder stromend koud water en pel ze.

Doe de pindakaas en de (soja)melk in een kommetje, en verwarm het in een pannetje (niet laten koken!) of zet het 30 seconden magnetron. Je kunt de pindakaas nu als het ware laten oplossen in de melk, en je zult merken dat de pindakaas het vocht heel snel opneemt. Voeg nu ook de sambal toe, indien gewenst. Is je pindasaus te droog? Voeg nog een scheutje (soja)melk toe. Is het juist te vloeibaar? Doe er dan weer een beetje pindakaas bij.

Verdeel de groenten over twee borden. Leg de gepelde eieren erbij en bedek alles met een lekkere laag pindasaus. Serveer indien gewenst met een portie zilvervliesrijst.

Selamat makan!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties