logo
RECEPT

Makkelijke mug cake met havermout en pompoen

311014153336mugcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Ja, je hebt het goed gezien: ik ben dol op mug cakes. De mug cake met hazelnootpasta en rauwe cacao nibs is op dit moment mijn favoriet, maar ook de mug cake met havermout en banaan en de chocolade mug cake staan nog regelmatig op mijn ontbijttafel. 

 

Omdat het vrijdag Halloween was en ik van een voorraad pompoen af moest probeerde ik eens om pompoen in een mug cake te verwerken. Zo krijg je bij het ontbijt (of de lunch) al een portie groente binnen. Handig toch? Zelf vind ik de haverdrink van Alpro erg lekker in combinatie met de havermout, maar een ander soort (plantaardige) melk kan natuurlijk ook. In plaats van honing kun je ook 15 gram kokosbloesemsuiker gebruiken.

Prak de pompoen tot moes en meng er het ei en de havermout door. Voeg een snuf kaneel en een heel klein beetje zout toe.

 

Giet het beslag in een ingevet kopje (vandaar de term 'mug’ cake) en zet het 1,5 minuut in de magnetron. Eventueel heeft de mug cake nog 30 seconden of een minuutje nodig, afhankelijk van de dikte van je kopje.

 

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. Garneer eventueel met een kaneelstokje (niet opeten; alleen voor de looks!). Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties