logo
RECEPT

Maple teriyaki zalm met boekweitnoedels

291214155923183image.jpg
INGREDIËNTEN

Voldoende vis eten is nodig om je portie aan goede vetten binnen te krijgen. Weet je niet goed hoe je zelf een lekker sausje voor bij de zalm moet klaarmaken? Helen heeft een heerlijk recept voor een avondmaaltijd voor twee personen.

 

Laat in een pannetje water koken.

 

Verwarm in een wokpan een scheutje olijfolie en bak de gember, knoflook en chili aan. Voeg dan de sojasaus, ahornsiroop, rijstazijn of sake en wat limoensap van de limoen toe en zet het vuur laag.

 

Verwarm nog een scheutje olie in een bakpan en bak de zalmfilets aan beide kanten tot ze goed zijn. Bak vis vooral niet te lang; afhankelijk van de dikte van de moot is 2-4 minuten meestal per kant voldoende! Vis hoeft niet door en door gaar te zijn; het is juist lekker als de binnenkant nog sappig is.

 

Kook ondertussen de noedels in het kokende water volgens de instructies op de verpakking.

 

Voeg de zalm aan het sausje toe en druip wat saus over de zalm. Zet dit even apart.

 

Verdeel de noedels over twee bakjes en leg op elk nestje een stukje zalm. Knijp nog wat limoensap over de noedels uit en garneer met wat koriander. Eet bijvoorbeeld met gestoomde broccoli en peultjes.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties