
INGREDIËNTEN
-
Eieren 4 stuks
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Mosterd 1 theelepel
-
Extra vierge olijfolie 170 milliliter
-
Kokosolie 170 milliliter
Mayonaise is opgebouwd uit eigeel, olie en een klein beetje zuur. We gebruiken hier citroensap als zuur, maar je kunt ook eenzelfde hoeveelheid azijn gebruiken. Qua olie gaat dit recept uit van half olijfolie en half kokosolie. Alleen olijfolie gebruiken kan net zo goed, gebruik dan in totaal 340 ml.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en splits ze, zodat je alleen vier eierdooiers overhoudt. Doe de dooiers in een blender of meng met een garde in een kom tot ze een egale massa vormen.
Voeg het citroensap toe, de mosterd en een flinke snuf zout en peper en meng goed.
Nu komt het lastigste gedeelte! Voeg heel langzaam, al kloppend met de garde of al pulserende in de blender, de olijfolie toe. Begin druppel voor druppel. Als je ziet dat er een emulsie ontstaat voeg je de volgende druppel toe. Ga na de olijfolie over op de vloeibare kokosolie en blijf pulseren of kloppen tot er een dikke, lobbige mayonaise ontstaat.
In de koelkast is zelfgemaakte mayonaise ongeveer een week houdbaar.
INGREDIËNTEN
-
Eieren 4 stuks
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Mosterd 1 theelepel
-
Extra vierge olijfolie 170 milliliter
-
Kokosolie 170 milliliter

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties