logo
RECEPT

Meloen soep | Zomers ontbijt

Fruit smoothie ontbijt
INGREDIËNTEN

In de zomer houd ik van een fruitig ontbijt dat lekker verfrissend is. Dat is precies wat deze meloen soep is. Heerlijk fris! De consistentie is wat dunner en wateriger dan je gewend bent van een smoothie. Daarom noem ik het ook een meloen soep.

Tip: blend een paar blaadjes verse munt mee met de ingrediënten, voor een nog frissere soep!

Nodig voor deze meloen soep

Voor 1 portie als ontbijt

1/2 galiameloen (of suikermeloen)
1/4 komkommer
1/2 banaan
Eventueel: 100 ml yoghurt

Meloen soep smoothie

Zo maak je dit ontbijt

Stap 1. Snijd de meloen in tweeën. Je hebt maar één helft nodig voor dit recept. De andere helft kun je afgedekt in de koelkast bewaren. Schep de zaadjes uit het midden van de meloen. Snijd de meloen in parten. Snijd vervolgens het vruchtvlees los van de schil. De schillen gooi je weg, het vruchtvlees gooi je in de blender.

Stap 2. Pel een banaan voor de helft. Doe de banaan bij de meloen in de blender. Bewaar de andere helft van de banaan in de koelkast. Je kunt er bv. morgenochtend opnieuw een smoothie mee maken!

Stap 3. Schil een 1/4 komkommer. Voeg de komkommer ook toe aan de blender.

Stap 4. Houd je van yoghurt in je smoothie? Voeg die dan nu toe. Een plantaardige zuivelvariant kan natuurlijk ook.

Stap 5. Blend de ingrediënten 30 seconden in de blender. Voor een extra koude smoothie kun je een aantal ijsblokjes toevoegen. Pas wel op: niet elke blender kan ijsblokjes aan. Check voor de zekerheid of je blender een ice crush functie heeft!

Stap 6. Schenk de meloensoep in een diepe kom of diep bord. Maak af met wat eventueel met muesli, pompoenpitten en eventueel wat extra yoghurt.

Eet smakelijk!

Fruit smoothie ontbijt

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties