INGREDIËNTEN
-
Aardappel 250 gram (liefst krieltjes)
-
Mango 1/2 stuks
-
Rozijnen 50 gram
-
Kipdijfilet 250 gram, in stukjes
-
Bloem 2 eetlepels
-
Kippenbouillon 750 milliliter
-
Kerriepoeder 2 eetlepels
-
Chilipoeder 1 eetlepel
-
Rozemarijn 2 takjes (liefst vers)
-
Lente-ui 2 stuks, in ringetjes gesneden
-
Broccoli 1 stuks, in roosjes
-
Cashewnoten 30 gram
Likkebaardend stond ik toe te kijken, elke keer weer. Zodra mijn vader zijn kip-kerrietaart, mijn lievelingsgerecht, stond te koken, liep ik hem voor zijn voeten in de keuken. Het water liep me al in de mond als ik er alleen aan dácht. Waar de taart absoluut op nummer één stond (Want: taart. Duh) stond op nummer twee een variant op dit gerecht. Kip-kerrie stoofpot. Ditmaal een recept van mijn moeder. Stukjes kip, ananas, verse mango, cashewnoten… Ik moest eraan denken omdat ik voor Moederdag had bedacht dat ik een keer voor mijn ouders ging koken – maar dan maak ik natuurlijk wel mijn eigen lievelingsrecept. Dus ik sleep mijn spiksplinternieuwe pan van Le Creuset mee en ga voor ze staan kokkerellen in Amersfoort. Gewoon, omdat het kan.
Hoewel kip eigenlijk niet heel lang nodig heeft vind ik het zelf toch lekker om kip te stoven. Essentieel is dat je goede hapjespannen in je pannenla hebt liggen. Ik gebruik zelf het liefst een stoof- of braadpan, zoals mijn Creuset pan, omdat die een dikke bodem hebben. Die dikke bodem zorgt ervoor dat de warmte beter verdeeld wordt, en houdt de warmte bovendien goed vast. Hierdoor kun je de stoofpot heel makkelijk lang laten pruttelen op een laag vuurtje. Ideaal, want daardoor wordt het vlees (of kip, in dit geval) zo gaar dat het letterlijk van het bot valt. Yum! Oh, en Le Creuset braadpannen zien er natuurlijk altijd uit om door een ringetje te halen – toch ook niet onbelangrijk.
Dit recept is goed voor 4 personen als avondmaaltijd.
Bereidingswijze stoofpotje
Snijd de kip in stukjes en bestrooi met bloem.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem, liefst van gietijzer – zoals mijn pan van Le Creuset.
Bak de stukjes kip aan, tot de buitenkant verkleurd is.
Voeg de in stukjes gesneden broccoli toe, net als de lente-ui en de krieltjes. Giet de bouillon erbij.
Laat 10 minuutjes pruttelen en voeg dan de mango, rozijnen en kruiden toe (rozemarijn, kerriepoeder en chilipoeder).
Laat nog 10-15 minuten pruttelen op laag vuur.
Vis de takjes rozemarijn eruit, en strooi de cashewnoten over de stoofpot.
Klaar!
Serveer de stoofpot eventueel met extra rijst. Zelf vind ik dat niet nodig omdat er aardappeltjes in zitten, maar mijn ouders vinden het lekkerder mét. Je kunt er ook lekker grof (volkoren) brood bij serveren, om in de saus te dippen.
INGREDIËNTEN
-
Aardappel 250 gram (liefst krieltjes)
-
Mango 1/2 stuks
-
Rozijnen 50 gram
-
Kipdijfilet 250 gram, in stukjes
-
Bloem 2 eetlepels
-
Kippenbouillon 750 milliliter
-
Kerriepoeder 2 eetlepels
-
Chilipoeder 1 eetlepel
-
Rozemarijn 2 takjes (liefst vers)
-
Lente-ui 2 stuks, in ringetjes gesneden
-
Broccoli 1 stuks, in roosjes
-
Cashewnoten 30 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties