logo
RECEPT

Milanese kipfiletjes met rucolasalade

090714130210R103Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze milanese kipfiletjes zijn stiekem een salade met kip, maar dan ondersteboven! Je hoeft dit natuurlijk niet als salade te eten, maar dit maakt hem wel lekker licht op de maag. Als je toch behoefte hebt aan wat meer koolhydraten kun je er natuurlijk speltpasta of zilvervliesrijst bij koken, of de salade serveren met zoete aardappelfrites.

 

De ingrediënten van dit lievelingsrecept van Borrowed Salt zijn voor 4 personen.

Meng de rode ui in een kommetje met de balsamicoazijn. Dit maakt de ui wat zachter en zoeter, wat lekker is in de salade.

 

Klopt het ei met een vork los in een kom en verdeel het broodkruim over een bord. Strooi naar smaak peper en zout op de kipfilets. Haal hierna de kipfilets eerst door het ei en dep ze daarna aan beide kanten in het broodkruim.

 

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook in ongeveer 2 minuutjes. Zet deze apart voor de salade.

 

Bak in dezelfde koekenpan de kipfilets in 2 eetlepels olie, 4-5 minuutjes per kant, tot ze gebruind en gaar zijn.

 

Voeg de overige eetlepel olie toe aan de ui en azijn, roer dit door elkaar. Meng de rucola en tomaatjes met de knoflook en de ui met dressing. Voeg eventueel een beetje zout toe.

 

Serveer de kipfilet met wat rucolasalade er bovenop, met een citroenpartje om te kip op te fleuren.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties