logo
RECEPT

Mini pizza van bloemkool – kidsproof!

170914104607R137Image.jpg
INGREDIËNTEN

We gaven al eens eerder sneaky manieren om groente bij je kinderen naar binnen te sneaken, maar deze is toch wel vrij geniaal. Want welk kind houdt nou niet van pizza? Volgens Healthy recipes heb je wel aardig wat geduld nodig om de pizza'tjes te bakken, dus om ze wat steviger te maken zou je wat (spelt)bloem of boekweitmeel (denk aan 2 of 3 eetlepels) aan het beslag toe kunnen voegen, zodat de pannenkoekjes makkelijker binden en daardoor beter om te draaien zijn.

 

Het is wel zo makkelijk dat deze 'pizza's' gewoon in de koekenpan te maken zijn. Want hoewel kookmagazines soms de indruk geven dat iedereen een houtskool-pizza-oven in de achtertuin heeft staan, houdt het bij ons eigenlijk wel op bij een koekenpan en een aardappelschilmesje. En met een beetje mazzel een keukenmachine. Bak ze! 

Vermaal de (rauwe of gekookte) bloemkool met een keukenmachine tot het ongeveer de structuur van rijst heeft. Als je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook prakken met een vork. Je zou ongeveer 280 gram over moeten houden.

 

Vermeng in een mengkom de bloemkool, eieren, mozzarella, parmezaanse kaas en knoflook met een beetje peper en zout.

 

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Schep met een opscheplepel een beetje van het beslag in de pan en druk het met de achterkant van de lepel een beetje plat. Wacht even met het omdraaien tot de onderkant stevig en goudbruin is, anders vallen de pannenkoekjes uit elkaar. Draai het pannenkoekje om en bak de andere kant ook goudbruin.

 

Herhaal dit met de rest van het beslag. De pizza's die af zijn kun je in de oven warm houden op ongeveer 100 graden. 

 

Je kunt ze zo eten – dat is namelijk al verdraaid lekker – maar je kunt ze ook beleggen als een pizza. Een paar suggesties: artiksjokharten; olijven; of – wat meer kindvriendelijk – gerookte paprika; stukjes geitenkaas.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties