logo
190614102154R90Image.jpg
INGREDIËNTEN

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij koken eigenlijk altijd te veel groente. Vaak is het te weinig om nog te kunnen gebruiken voor een compleet nieuw gerecht de volgende dag, maar in deze miniquiches komen ze goed van pas! Als je niet toevallig groente overhebt, kun je natuurlijk ook restjes gemengde groenten uit de diepvries gebruiken, of gewoon lekkere verse groente kiezen! In het originele recept van Anncoo Journal gaat er nog 10 gram suiker bij de melk in het pannetje. Wij hebben ervoor gekozen om dit weg te laten, maar als je de quiches wat zoeter wilt (meer als muffins), kun je deze door de melk roeren tijdens het verhitten.

 

Het recept is voor 6 miniquiches, die je als lunch kunt nuttigen, of als voor- of bijgerechtje kunt serveren. Er zijn ook muffinvormpjes van 2-3 centimeter te koop, waarin je de quiches ook als hapje kunt bakken! Houd dan wel rekening met een verkorte baktijd.

Smelt de boter in een pannetje en fruit de ui tot deze glazig is.

 

Scheid 3 eieren, hiervan gebruik je alleen het eiwit.

 

Verwarm de melk in een steelpannetje, klop de eiwitten en het resterende ei los en voeg deze toe.

 

Voeg, als de eieren en melk goed vermengd zijn, de ui, broccoli, ham en groenten toe en maak op smaak met zout en peper.

 

Giet het mengsel in muffinvormpjes, en strooi er mozzarella en cherrytomaatjes bovenop.

 

Bak de quiches ongeveer 40 minuten op 200 graden Celsius en serveer ze warm.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties