logo
290115170127kaasimage.jpg
INGREDIËNTEN

Weet je nog dat Leonie het had over omfietsmozzarella? Dat is mozzarella die niet smaakt naar de binnenband van je fiets nadat die is overreden door een vrachtwagen, zoals gewone supermarktmozzarella. De mozzarella waarvoor zowel Leonie als ik rustig een kilometer omfietsen van de dichtstbijzijnde Albert Heijn naar de niet-zo-dichtbijzijnde Jumbo is van het merk Garofalo. Let op: mozzarella stolt vrij snel weer, dus je kunt niet zo heel lang dippen. Dat is eigenlijk niet erg, want je kunt het ook gewoon lekker uit elkaar trekken met je vingers. Spelen met je eten is ook leuk, nietwaar?

 

Met dit recept maak je een borrelhap of snack voor 3-4 personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Grill de aubergine. Snijd hem eerst in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Grill de plakken in 2-4 minuten per kant gaar, tot ze mooie grill streepjes hebben. Verdeel de plakken over een ovenbestendig bakje.

 

Doe de mozzarella het met aubergine beklede bakje. Verdeel er een eetlepel pesto over. Zet de mozzarella 15-20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

 

Snijd een paar sneden (geroosterd) brood in reepjes, of breek crackers in stukjes. Je kunt natuurlijk ook met rauwkost dippen in de mozzarella.

 

Dippen maar!

 

mozzarella, omfietsmozzarella, dippen, snack, foodness, kaas, dip, recept

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties