
INGREDIËNTEN
Voor de korst
-
Havermout 75 gram
-
Kokosmeel 25 gram
-
Pompoenpitten 20 gram, fijngehakt
-
Roomboter 20 gram
-
Honing 40 gram
-
Kaneelpoeder Snufje
Dit toetje willen we jullie niet onthouden. Deze bakjes met vers fruit en kwark zijn namelijk een nagerecht om nooit te vergeten en ook nog eens heel makkelijk te maken. Oké, dat is een beetje overdreven, maar als je het hebt geproefd ga je dit vaker maken, veel vaker! Het recept van The Black Fig wordt oorspronkelijke recept gemaakt met aalbessen, maar deze kun je natuurlijk vervangen door aardbeien, kersen, blauwe bessen en al het andere fruit dat je lekker vindt!
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Hak de helft van de havermout fijn en doe in een grote kom samen met de rest van de havermout, kokosmeel, pompoenpitten en een snuf zout en schep door elkaar.
Smelt de boter in een koekenpan (of in de magnetron) en doe daar de honing bij. Giet de honing en boter bij de ingrediënten in de mengkom en meng goed.
Vet een bakvorm voor minimuffins in en druk daar, met natte handen, het mengsel voor de korst in. Zorg dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn en dat het een bakje wordt. De vorm moet aan de zijkant voor ongeveer ¾ bedekt zijn. Let goed op dat je de korst niet te dun maakt, dan breekt het tijdens het bakken en kun je er niets mee.
Bak voor ongeveer 10-15 minuutjes of totdat de taartjes bruin zijn. Als het midden van de vorm nog iets te hoog is, kun je dit naar beneden drukken zolang het taartje warm is.
Laat de taartjes volledig afkoelen en haal uit de vorm.
Verdeel de kwark over de bakjes en vul met vers fruit.
Geniet!
INGREDIËNTEN
Voor de korst
-
Havermout 75 gram
-
Kokosmeel 25 gram
-
Pompoenpitten 20 gram, fijngehakt
-
Roomboter 20 gram
-
Honing 40 gram
-
Kaneelpoeder Snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties